Közélet

Bayer Zsolt leverné Göncz Árpád tábláját

Megdöbbentette a hír, hogy az Árpád híd állomás új neve Göncz Árpád városközpont.

A Sztárklikké az érdem, hogy belenézett az Echo Tv politikai vitaműsornak nevezett Sajtóklubjába, ahol mindig a legnagyobb egyetértésben beszélget Bayer Zsolt, Bencsik András, Huth Gergely és Lovas István.

A Fidesz-alapító publicista a stúdióban szembesült azzal, hogy a 3-as metró egyik megállóját Árpád hídról Göncz Árpád városközpontra keresztelik át.

Bayer “mit csináltam én eddig?” felkiáltással csodálkozott rá, hogy Tóth József XIII. kerületi – Huth Gergely szavaival élve “kiváló szoci” – polgármester javaslatára a 3-as metró Árpád híd nevű megállóját Göncz Árpád városközpontra keresztelik át.

Bayer szerint ezt nem szabad megengedni, ha ez megtörténik, oda kell menni és le kell verni a táblát.

Gyerekek ne legyen, és ha majd kiírják az Árpád helyére, hogy Göncz, oda kell menni és le kell verni!

Huth Gergely ennél szelídebb megoldást javasolt, azt, hogy ne szálljanak le ott az emberek.

Mint korábban megírtuk, az Árpád híd állomás a felújítás után azért viseli a  Göncz Árpád városközpont nevet, mert ez az érintett városrész hivatalos neve immár 2016 szeptembere óta. Akkor az ünnepségen  Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes úgy fogalmazott: az ilyen gesztusokkal, mint a névadó ünnepség, lesz a város része Göncz Árpád és szellemisége, egyfajta élő lelkiismeretként.

Városrészt neveztek el Göncz Árpádról Budapesten
A főváros XIII. kerületében nevezték el ünnepélyesen a városközpontot az íróról, műfordítóról, volt köztársasági elnökről.
"El a kezekkel Göncz Árpádtól!" - A Fidesznek már nem Orbán a hivatkozási alap?
Döbbenetes, de Göncz Árpád megítélésekor többet számít egy DK-s "kiváló" irománya.  
Gulyás szájára vette Göncz Árpádot, de Ádert, Orbánt, Kövért nem   
Az Országgyűlés alelnöke nem amnéziás, egyszerűen 10 éves volt akkor. Emlékeztető, ugyanúgy támadhatná a három legfőbb közjogi méltóságot, mint a néhai államfőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik