Közélet

500 kommentet töröltek Mészáros megyei lapjainál

A Mediaworks budapesti központja a bezárt Népszabadság épületében. Fotó: Szalay Dániel
A Mediaworks budapesti központja a bezárt Népszabadság épületében. Fotó: Szalay Dániel

Annyira felkavarta az olvasók kedélyeit három, a Mediaworks megyei lapjaiban megjelentetett központi cikk, hogy csak drasztikus megoldással tudák elfolytani a véleményeket. Az Átlátszó azt írja, hogy két nap alatt közel félezer olvasói hozzászólást töröltek Mészáros Lőrinc vidéki lapjainak Facebook-oldalairól.

Február elsején Gyurcsány Ferenc eltitkolt bankszámlájáról írtak, majd másnap ezt a témát folytatták, 2-án délután pedig arról írtak, hogy az MSZP pécsi elnökségi tagja olyan képet rakott ki, amelyen Orbán Viktort főbe lőve ábrázolják.

A cikkek felkerültek 12 megyei és egy városi napilap online változatára, és rögtön kitették a Facebookra is, ahol meghagyták a kommentelés lehetőségét.

Az olvasók egy része vitatta az írások tartalmát, kritizálta azok lejárató célját és azt is szóvá tették, hogy az utóbbi időben politikailag célzatos anyagokkal bombázzák az olvasókat, akik erre nem tartanak igényt. 

Az Átlátszó azt írja, hogy a Facebook-oldalak kezelői összesen 488 kommentet töröltek, a legbuzgóbbak a baranyaiak (BAMA.hu) voltak, akik 90 hozzászólást távolítottak el minden különösebb értesítés nélkül. A cikkek alatt jellemzően a támogató megjegyzések maradtak.

Kiemelt kép: Szalay Dániel

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik