Közélet

Orbán 251 ezer forinttal növelte megtakarítását egy év alatt

És tovább törlesztette lakáshitelét.

Orbán Viktor vagyonnyilatkozata törvényes, teljes és hiteles, aki mást állít, hazudik

– jelentette ki Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke annak kapcsán, hogy a kormányfő szerdán, a törvényes határidőben leadta vagyonnyilatkozatát.

Havasi elárulta: az elmúlt évihez képest Orbán megtakarítása 742 ezer forintról 993 ezer forintra nőtt. Emellett tovább törlesztették a családi házukra felvett hitelt, a tartozás így 4 783 328 forintra csökkent. Anyagi helyzetében más változás nem történt – közölte Havasi az MTI-vel.

A múlt évi összefoglalóban azt írtuk, hogy a miniszterelnök felerészben tulajdonosa egy 2002-ben vásárolt budapesti, XII. kerületi társasházi lakásnak, valamint egyedüli tulajdonosa egy 2013-ban vásárolt felcsúti háznak. Autója, egyéb nagy értékű ingósága és gazdasági érdekeltsége nincs.

Az országgyűlési képviselők január 31-ig kötelesek leadni vagyonbevallásukat, amit éjféltől tesznek közzé az interneten. Áder János köztársasági elnök már nyilvánosságra hozta ez évi vagyonnyilatkozatát, erről itt írtunk bővebben.

Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagja szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, izgatottan várják a mostani nyilatkozatokat, hogy kiderüljön, Orbán Viktor tovább szegényedett-e? Hozzátette: nem jó a parlamenti képviselők vagyonnyilatkozati rendszere, és az intézményesült korrupció ellen a hosszú távú megoldást egyedül a kormányváltás jelenti.

Kiemelt kép: Europress/AFP/Jonathan Nackstrand

Ajánlott videó

Olvasói sztorik