Közélet

Orbán segítségét kérik az oktatási rendszerváltáshoz

A tüntető diákok vitára hívták a miniszterelnököt, egyben jelezték: újra utcára mennek, ha a kormányfő nem fogadja el a felkérést.

Vitára hívják Magyarország „fiatal demokrata miniszterelnökét” a január 19-i diáktüntetés szervezői. Közleményükben emlékeztetnek: a demonstráción 12+1 pontban fogalmazták meg azonnali követeléseiket, amelyek teljesülésére január 31-ig írásos garanciát vártak az Emberi Erőforrások Minisztériumától, de ez idáig nem érkezett meg, és érdemi választ sem kaptak. „Utolsó reményük” így a „magasabb szintű párbeszéd megvalósulása” maradt, amit Orbán Viktorral kezdeményeznek.

Az oktatási rendszer kapcsán „előre leegyeztetett feltételekkel, egy februári időpontban megvalósuló nyilvános vitára” várják a kormányfőt. Azt írják, „tekintettel arra, hogy fontos szerepet töltött be a rendszerváltásban, Orbán Viktor segítségét kérjük most az oktatási rendszerváltásban”.

Azt is írják: ha Orbán február 7-ig nem fogadja el a felkérést, február 27-én nagyszabású tüntetést tartanak Budapesten, ahol az oktatási rendszer fontosságára való tekintettel minden „felelős magyar állampolgár” csatlakozására számítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik