Belföld

Az MSZP reagált Soros György vádjaira

Ahogy csütörtökön este megírtuk, Soros György a davosi világfórumon többek közt arról beszélt, hogy Orbán megvette az MSZP vezetőit és más pártokban is kémei vannak.

Az MSZP pénteken reggel közleményben reagált Soros szavaira, azt írták:

Ha valaki, hát Soros György pontosan tudhatná, milyen nehéz védekezni egy alaptalan hazugság ellen. Ezzel szemben tény, hogy eddig 47 képviselőjelöltünket visszaléptettük, és partnereinkkel létrehoztuk a Változás Szövetségét a Fidesz bukásának érdekében. Az MSZP tehát komoly árat fizetett a kormányváltásért. Ezek után persze lehet még vádaskodni, de ez ugyanolyan mese, mint a nem létező Soros-terv.

Hozzátették, ők mindig azt mondták, hogy Soros Györgynek nincs mindenben igaza. A párt szerint Sorosnak a mostani nyilatkozatában a Fideszt illetően igaza van, az MSZP-ről butaságokat mond.

Zárásként közölték:

A Fidesz kampánya egyetlen emberről szól, Soros Györgyről, a mi programunk pedig minden magyar jövőjéről.

Harangozó Tamás az ATV Start című műsorában arról beszélt, hogy Soros György csütörtöki beszédében nem kifejezetten az MSZP-ről beszélt, hanem a szociáldemokrata pártról és a feltörekvő kispártokról. Sőt, szerinte

valamit jól csinálnak, ha a Fidesz szerint Soros, az üzletember szerint pedig a kormánypárt vette meg őket.

A szocialista képviselő szerint „az MSZP-t azzal vádolni, hogy nem hozott áldozatot azért, hogy az összefogás létrejöjjön, az igaztalan”. Véleménye szerint Sorosnak nem az ellenzék szétverése volt a célja.

A szocialista képviselő úgy véli, Soros Györgynek nem az volt a célja, hogy szétverje az ellenzéket a választások előtt.

A párt pénteken reggel egy másik közleményben közölte, hogy Bárándy Gergely MSZP-s képviselő lemond párttisztségéről, nem indul az idei országgyűlési választásokon.

Kiemelt kép: Europress / Alexandros Michailidis / SOOC

Ajánlott videó

Olvasói sztorik