Közélet

Hadházy annyira titokban találkozott Vonával, hogy előre megírta, hova megy

A kormánymédia hatalmas leleplezésként tálalja, hogy a pártvezetők elmentek egy nyilvános előadásra.

Egy százfős nyilvános rendezvényt próbál úgy beállítani a kormánymédia, hogy Hadházy Ákos, az LMP társelnöke és Vona Gábor Jobbik-elnök titkos találkozón vett részt. Az Origo azt írta: éjjel és titokban találkoztak, valójában a Magyar Nemzet Szalon pénteki rendezvényére mentek a pártvezetők, ahol három közgazdász, Vértes András, Mellár Tamás és Csath Magdolna tartott előadást.

Hadházy a hvg.hu-nak elmondta: mivel ő is előadó volt a Magyar Nemzet Szalon egy korábbi rendezvényén, meghívták a mostani előadásra is, ahol valóban váltott pár szót Vona Gáborral, majd a szünetben elment. Az egyik szervező elmondta, hogy más politikusok is feltűntek a rendezvényen, ebből kerekítette ki a kormánymédia a sztorit, hogy Hadházy „Simicska embereivel” találkozott.

Az ellenzéki politikus kijelentette: az egész ügy tálalása az 50-es évek pereire emlékezteti, amikor a valóságtól teljesen elrugaszkodott állítások jelentek meg. Azt pedig már a rendezvény előtt, egy péntek délelőtti bejegyzésben közölte, hogy el fog menni az előadásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik