Belföld

Simicska: Egy párttal voltam kapcsolatban, de az már tele van hazaárulókkal

Simicska Lajos kedden személyes közleményben reagált a kormánymédiát hétvégén elárasztó cikkekre, amelyek szerint a milliárdos a Jobbik után az LMP-t is felvásárolta.

A Ripost a hétvégén “paparazzi fotókat” készített Fortuna Szálloda- és Étteremhajónál, ahol Hadházy Ákos, az LMP társelnöke és Vona Gábor, a Jobbik elnöke találkozott. A Habony-média lapja szerint az egyeztetést Simicska Lajos emberei szervezték meg, és itt osztották ki Hadházynak az LMP-re vonatkozó azonnali Simicska-instrukciókat is. Az Origó szerint Hadházy a képek megjelenése után el is ismerte, hogy rendszeresen egyeztet Simicskával és fiával.

Mint később kiderült, a hajón nem titkos találkozó zajlott, hanem a rendszeres Magyar Nemzet Szalon soros eseményére mentek el a politikusok.

“Aggódom a propagandamédia házamnál tobzódó munkatársainak egészségéért, nehogy tüdőgyulladást kapjanak a hidegben… Ezért megválaszolva a fel nem tett kérdésüket, megkímélem őket a további várakozástól, és egyértelművé teszem” – írta keddi közleményében Simicska:

Nem foglalkozom pártok felvásárlásával. Életem során egyetlen politikai formációhoz fűzött szorosabb kapcsolat, azt Fidesznek hívják, de 4 éve velük is minden kapcsolatot megszakítottam, amikor világossá vált számomra, hogy egyszerű hazaárulókkal és tolvajokkal van dolgom.

Hadházy már korábban megszólalt az ügyben, és felhívta az Origó figyelmét arra, sajnos nem ismerték fel mondataiban az iróniát, életében eddig csupán két alkalommal találkozott a milliárdossal és fiával, mindkétszer a Magyar Nemzet Szalon nevű rendezvényen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik