Közélet

Piacfelügyeleti eljárás indult Gyurcsányék cégénél

Piacfelügyeleti eljárást indítottak az Altus Portfólió Kft. által a Human Operator Zrt.-nek nyújtott kölcsön miatt – tudta meg a Pesti Srácok kormányközeli hírportál. Az eljárás elindításáról Budai Gyulát értesítette a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A politikus már 2017 őszén kérte a jegybankot, vizsgálják meg, hogy a Gyurcsány Ferenc DK-elnök érdekeltségébe tartozó Altus Portfólió Kft. folytatott-e tiltott hitelezési tevékenységet. Budai akkor azt mondta, hogy az Altus Portfólió Kft. legalább kétszer nagy összegű kölcsönt nyújtott a költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba szombathelyi önkormányzati képviselő által irányított Human Operator Zrt.-nek. Szerinte az, hogy elindult a vizsgálat azt igazolja, hogy elegendő bizonyíték van a jogosulatlan pénzügyi tevékenység megállapítására. Kijelentette:

amennyiben a vizsgálat törvénytelenséget állapít meg, haladéktalanul büntetőfeljelentést tesz.

Gyurcsány Ferenc a Facebookján októberben azt írta, hogy Czeglédy idén tavasszal azzal kereste meg, hogy a diákmunka szervezésével foglalkozó cége vitába keveredett az adóhivatallal, zárolták számláit, átmeneti fizetési gondjai vannak, nem fog tudni bért fizetni a diákoknak, ha nem kap kölcsönt. Mivel Gyurcsány évek óta nem foglalkozik cégügyekkel, feleségéhez, Dobrev Klárához irányította, úgy döntött, kölcsönad Czeglédynek, aki el is kezdett törleszteni addig, amíg börtönbe nem került.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik