Közélet

Dunaújvárosban is lenne keresnivalója az OLAF-nak

A polgármester annyit mondott az ezt firtató kérdésekre: Viszontlátásra!

85 százalékban az EU állta a dunaújvárosi közvilágítás korszerűsítését, ami azonban elég vacak lett, panaszkodtak is a lakosok a félhomály miatt. A kivitelező itt nem az anno még Tiborcz István tulajdonolta Elios volt, ami ellen most az OLAF vizsgálódott és hozott nyilvánosságra nem túl hízelgő jelentést. Mindez a dunaújvárosi polgármestert nem zavarta a HírTV szerint.

A 255 milliós projektet végző Rosettum Kft.-nek se volt referenciája, 3 hónappal a közbeszerzés kiírása előtt vette fel tevékenységi körébe ezt. A HírTV oldalán azt írják, az energiahivatal dunaújvárosi, fideszes vezetőjének közvetítésével kerülhetett a városba a cég. A helyi ellenzék szerint az átadás óta 90 millió forintot kellett költeni a homályos világítás javítására.

Hiába tett anno a Jobbik feljelentést költségvetési csalás miatt, az ügyészség nem talált semmi rendkívülit. Azonban az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentése nyomán ez a vizsgálat is újraindulhat. Barta Endre, a Jobbik helyi képviselője határozati javaslatot nyújt majd be, hogy tegyék nyílttá a jelentést.

A HírTV egy nyilvános sajtótájékoztatón kérdezte meg az ügyről Cserna Gábor fideszes polgármestert, a stábot azonban kirakták, jellemzően ennyit sikerült csak beszélni a városvezetővel:

– Polgármester úr, hadd kérdezzem már meg, hogy ki fogják kérni az OLAF jelentését a dunaújvárosi világítás ügyében?
– Telefonálnék, ha megengedi. Telefonálni szeretnék, ha megengedi. Köszönöm.
– Hadd kérjek már akkor egy interjút, ha befejezte.
– Viszontlátásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik