Közélet

Zaklatás miatt elítélték a volt parlamenti képviselőt

500 ezer forint pénzbüntetésre ítélték vétségéért. Az ítélet nem jogerős.

A Balassagyarmati Járásbíróság Z. Gy. egykori parlamenti képviselőt ítélte el.  Dóczi Márta, a törvényszék szóvivője közölte az MTI-vel, hogy a volt jobbikos parlamenti képviselő 2017 júniusában szerepelt egy videóban, amelyben több ismert emberrel együtt az igazságos választási rendszer mellett állt ki. 

Ezután V. T. az egyik közösségi médiumban üzent neki, emiatt Z. Gy. felhívta és a sértett állítása szerint megfenyegette őt. Feljelentést tett ellene.

A sértett éppen Balassagyarmaton volt, a városi kapitányságon, amikor a képviselő ismét felhívta.

V. T. kihangosította a telefonját, így a jegyzőkönyvet felvevő rendőrtiszt is fültanúja volt a beszélgetésnek. Dóczi Márta elmondta: a bíróság szerint az első telefonbeszélgetésnél büntetőjogilag releváns kijelentés nem hangzott el, de a másodikkal egyértelműen megvalósult a zaklatás vétsége.

A bíróság bűnösnek találta a politikust, de az ítélet nem jogerős, Z. Gy. és védője felmentésért fellebbezett.

Az MTI úgy tudja, Zagyva György Gyulát ítélte el első fokon a bíróság. Tavaly júniusi sajtóhírek szerint Zagyva György Gyula és Varga-Bíró Tamás énekes azon különbözött össze, hogy a volt jobbikos képviselő támogatta Gulyás Mártonnak az új választási rendszerért indított mozgalmát, a korábban jobbikos rendezvényeken is fellépő zenész pedig ezt felrótta neki.

Vádat emeltek Zagyva György Gyula ellen
A Jobbik egykori parlamenti képviselőjének zaklatásért kell felelnie.

Korábban Orbán Viktor utasította a belügyminisztert, hogy a törvény teljes szigorával lépjen fel a gyalázatos antiszemita fenyegetőzés miatt.

Zagyva György Gyula feljelenti Orbánt
A miniszterelnökig jutott, hogy a volt jobbikos képviselő összeveszett az Irigy Hónaljmirigy volt szövegírójával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik