Belföld

Vádat emeltek Zagyva György Gyula ellen

A Jobbik egykori parlamenti képviselőjének zaklatásért kell felelnie.

Vádat emelt Zagyva György Gyula ellen a Balassagyarmati Városi Ügyészség – erősítette meg Deák Bertold, az ügyészség szóvivője az MTI-nek. Az ügy úgy kezdődött, hogy a volt jobbikos országgyűlési képviselő júniusban szerepelt a Gulyás Márton-féle Közös Ország videójában.

Ebben az igazságos választási rendszer mellett áll ki mások mellett Pörzse Sándor, Hajós András, Csintalan Sándor, Gálvölgyi János, Stohl András, na meg Zagyva György Gyula, aki meg is jegyzi, hogy nagy a baj a választási rendszerrel, ha már elmegy miatta Gulyás videójába szerepelni.

Ezt követően Varga-Bíró Tamás zenész az egyik közösségi médiumban üzent neki, ami miatt Zagyva György Gyula felhívta és megfenyegette, ezért Varga-Bíró feljelentést tett ellene. Éppen Balassagyarmaton volt a városi kapitányságon, amikor Zagyva újra hívta. Varga-Bíró a telefonját kihangosította, hogy a jegyzőkönyvet felvevő rendőrtiszt is tanúja legyen a beszélgetésnek. A vád szerint Zagyva lezsidózta és életveszélyesen megfenyegette Varga-Bíró Tamást és családját.

Zagyva ezt cáfolta, a rendőrt hamis tanúzással vádolta, majd miután Orbán Viktor utasította a belügyminisztert, hogy a törvény teljes szigorával lépjen fel a gyalázatos antiszemita fenyegetőzés miatt, hivatali visszaélés miatt feljelentette a miniszterelnököt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik