Közélet

Vádesküdtszék elé áll Trump volt főstratégája

Amerikai sajtóinformációk szerint vádesküdtszék elé idézték Steve Bannont, Donald Trump volt főstratégáját. Bannont Robert Mueller különleges ügyész, korábbi FBI-igazgató akarja kikérdezni, aki a 2016-os elnökválasztást érintő állítólagos orosz befolyás után vizsgálódik.

Bannon legutóbb akkor került a lapokba, amikor megjelent a jórészt az ő közreműködésével készült Tűz és Düh: Trump Fehér Háza belülről című könyv. A szerző, Michael Wolff a többi között azt állítja, hogy a Trump vezette Fehér Házban káosz uralkodik, hogy Trump nagyobbik lánya, Ivanka Trump szeretne az Egyesült Államok első női elnöke lenni, és azt írja, hogy Bannon szerint ifjabb Donald Trump találkozója oroszokkal a 2016-os elnökválasztási kampány idején hazaárulás és hazafiatlan cselekedet volt. A könyvet az amerikai elnök be akarta tiltatni.

Bannon csak rövid ideig volt a Fehér Házban, és a könyvet övező botrányt követően távozott a Breitbart News főszerkesztői posztjáról. Előtte pedig közleményben kért bocsánatot az elnök fiával kapcsolatban neki tulajdonított mondatokért, azt állítva, hogy amit az ifjabb Trumpról mondott, az Paul Manafortra, Donald Trump elnökválasztási kampányának első menedzserére vonatkozott. Bocsánatkérő közleményében Bannon dicsérte Donald Trumpot és az elnök „történelmi teljesítményét” hangsúlyozta.

Kiemelt kép: Europress/Drew Angerer/Getty Images/AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik