Közélet

Steve Bannon bocsánatot kért, és kiáll Trump mellett

Steve Bannon, Donald Trump volt főtanácsadója, akit augusztusban váltott le az elnök, vasárnap az Axios hírportálhoz eljuttatott közleményben leszögezte: az a kijelentése, hogy az elnökválasztási kampány idején oroszokkal tartott találkozó hazaárulás és hazafiatlan cselekedet volt, nem az elnök legidősebb fiára, ifjabb Donald Trumpra vonatkozott, hanem Paul Manafortra, Trump 2016-os elnökválasztási kampányának első menedzserére.

Bannonra szerda óta össztűz zúdul, Trump azt írta róla, hogy elvesztette az eszét. Szerdán jelentek meg ugyanis a New York Magazine című lapban a Tűz és harag: Trump Fehér Háza belülről című könyv első részletei, majd pénteken a boltokba került maga a könyv is. Ennek szerzője, Michael Wolff azt állította, hogy a kötet alapjául az a mintegy kétszáz interjú szolgált, amelyet a Fehér Ház jelenlegi és volt munkatársaival, s főleg Steve Bannonnal készített. A könyv egyik részlete, Bannon kommentárját idézve, azt állítja, hogy ifjabb Donald Trump találkozója 2016-ban New Yorkban oroszokkal hazaárulás és hazafiatlan cselekedet volt.

Gyerekes, tájékozatlan, akaratos – így beszélnek Trumpról a stábtagok
Egy január elején megjelenő könyv talán még az eddigieknél is kedvezőtlenebb színben tünteti fel Donald Trump amerikai elnököt.

Bannon vasárnap nyilvánosságra hozott közleményében leszögezte:

ifjabb Donald Trump hazafi és jó ember. Fáradhatatlanul képviselte apját és azt a programot, amely segített fordítani országunk sorsán.

A volt stratégiai főtanácsadó egyúttal bocsánatot kért, és hozzátette: sajnálja, hogy szavai elvonták a figyelmet az elnök történelmi teljesítményéről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik