Közélet

A miskolci fideszes polgármester tanácsadója lett a megyei napilap főszerkesztője

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei újságot a Népszabadságot kivégző Heinrich Pecina vette meg.

A miskolci fideszes polgármester politikai tanácsadója, Balázsi Tibor lett a megyei napilap, az Észak-Magyarország főszerkesztője – írja az Országszerte.

A portál emlékeztet: tavaly nyáron jelentették be, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyei napilapokat kiadó Russmediát az Ausztriában hűtlen kezelés és sikkasztás miatt elítélt Heinrich Pecina vette meg. Ő volt korábban, aki a Mediaworks tulajdonosaként megszüntette a Népszabadságot, majd a 12 megyei napilapot is kiadó céget Mészáros Lőrinc érdekeltségébe juttatta.

Balázsi Tibor a cikk szerint az 1980-as évek végén a Borsodi Vegyész című üzemi lap újságírója volt, majd a miskolci Déli Hírlapnál dolgozott. A rendszerváltás előtt nem sokkal a Nehézipari Műszaki Egyetem marxista tanszékén lett oktató. A rendszerváltás utáni első országgyűlésbe már az MDF színeiben jutott be, majd kereskedelmi rádiókat működtetett.

Azt írják róla, hogy 2009-ben beszállt az Északhírnök nevű portál tulajdonosi körébe, és álnéven írt cikkekkel támadta a helyi szocialisták kulcsembereit. A városi pletykák szerint Kriza Ákos újdonsült miskolci polgármesterként ezekre a cikkekre figyelt fel, és politikai tanácsadónak hívta Balázsit olyan jobboldali médiaszereplőkkel együtt, mint Liebmann Katalin és Zárug Péter Farkas. Ezt megelőzően azonban a 2010-es választáson még az LMP országos listájának 130. helyén indult, az esélytelenek nyugalmával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik