Közélet

Pályázati pénzen híznak a malacok Kósa Lajos édesanyjánál

A felerészben Kósáné Bacskó Katalin nevére került cég 123 millió forintot nyert egy sertéstelepek korszerűsítését támogató pályázaton.

123 millió forintot nyert egy sertéstartó telepek korszerűsítését támogató pályázaton az a cég, amely felerészben Kósa Lajos miniszter 82 éves édesanyjának tulajdonában van – erről a Népszava ír. A pályázatot az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a magyar állam finanszírozta. A támogatást egy 251 millió forintos fejlesztéshez nyerték, ami azt jelenti, hogy a lehetséges maximum ötven százalékos vissza nem térítendő támogatást különösen jó aránnyal használták ki – jegyzi meg a lap.

A sertéstenyésztéssel foglalkozó Méker Kft. 2016-ban harmincmillió forint nyereséget termelt. A cég egy másik pályázaton is kapott kisebb, hárommillió forintos támogatást védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának megőrzésére, tavaly márciusban. A sertésjóléti támogatásból tavaly 10,2, tavalyelőtt 12,3 millió forint jutott.

A Népszava arra is kitér, hogy tavaly október óta a Kósa Lajos vezette megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli minisztérium államtitkára Horváth István, aki korábban miniszteri megbízottként a kormány sertésprogramját felügyelte, emellett a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetségének az elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik