Közélet

Felajzott tömeg rugdosta a fideszes képviselő kerítését Végegyházán

Lökdösődés, fenyegetőzés kísért egy tüntetést a Békés megyei Végegyháza főutcáján csütörtökön, tudósít az MTI.

Cséfán János (Fidesz-KDNP) képviselő az MTI-nek elmondta, hogy Vajda Norbert jobbikos polgármester az elmúlt napokban a képviselő-testületet becsmérlő szórólapot adott ki, amelyben a település szétlopásával vádolta meg a testületet.

A polgármester a munkaügyi hivatalban bejelentette, hogy 2018-ban növelni szeretné a közmunkaprogramban résztvevők számát, ami egy ekkora településen indokolatlan – tette hozzá.

A polgármester csütörtök délutánra rendkívüli, kihelyezett testületi ülést hívott össze a helyi művelődési házba, amelyen a  testület nem vett részt, mivel a település vezetője elutasította javaslatát arra, hogy az önkormányzat épületében üljenek össze.

Cséfán János szerint a kihelyezett testületi ülésen feltüzelt, felajzott, jobbikos háttértömeg vett részt, mások mellett az országgyűlési választáson jobbikos színekben induló Szabó Ervin is.

Közölte: az ülés után 30-40 ember elment Paulik Katalin független alpolgármester és Király Sándor független képviselő, valamint az ő házához, ahol rugdosták a kerítést, lökdösték és életveszélyesen megfenyegették a feleségét. 

Féltünk

– fogalmazott.

Cséfán János elmondta, péntek reggel képviselő-társával és az alpolgármesterrel feljelentést tesz a rendőrségen.

Vajda Norbert polgármester az MTI-vel közölte, a művelődési házban mintegy 200-300 lakos vett részt a nyílt ülésen, amely a képviselők jelenlétének hiányában eredménytelenül zárult. Ezután békés demonstrációra hívta a résztvevőket. Elismerte, hogy elmentek az alpolgármester és a két képviselő házához, ahol a demonstrálók a testület lemondását követelték.

Az egyik képviselő feleségével egy tüntető összevitatkozott, Cséfán János házánál viszont a képviselő felesége rontott a demonstrálókra, és kezdett lökdösődni, egy tüntetőt az asszony a karján meg is ütött. Személyi sérülés nem történt, estére mindenki hazatért az otthonába

– tette hozzá a polgármester.

Vajda Norbert hangsúlyozta, elmérgesedett a helyzet közte és a képviselő-testület között, több korrupciógyanús esetre derült fény.

December közepén a képviselők 12 fővel szerették volna csökkenteni a közmunkások számát a tavalyi 32-höz képest, ami elfogadhatatlan – mondta, hozzátéve: ezt akarta csütörtökön nyilvános ülésen újratárgyalni.

Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta, két bejelentést kaptak csütörtök kora este Végegyházáról, a rendőrök a helyszínen meghallgatták a bejelentőket. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság vizsgálja, hogy történt-e bűncselekmény vagy szabálysértés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik