Közélet

Bírálat helyett pénzt küld a Fidesznek a konzervatív tudóskör elnöke

A Professzorok Batthyány Köre idén nem készíti el országértékelőjét, amely tavaly meglehetősen kritikusra sikerült.

Egy évvel ezelőtt a 24.hu-nak adott interjúban is bírálta az Orbán-kormányt a Professzorok Batthyány Körének elnöke, most mégis a zsebébe nyúl a miniszterelnök adománykérő felhívásáraNáray-Szabó Gábor erről a Hír TV-ben beszélt.

Múlt januári országértékelésében a Professzorok Batthyány Köre úgy fogalmazott, hogy

az országban a valóság és a látszat minden korábbinál jobban összekeveredett, és természetesen a látszat uralkodik.

Méltatták a gazdaságpolitikát, de bírálatot fogalmaztak meg amiatt, hogy az egészségügyre, a közoktatásra, a felsőoktatásra, a kutatásra és fejlesztésre fordított kiadások a rendszerváltás óta és ma is elmaradnak a hasonló országokéhoz képest, az egészségügyi és az oktatási kiadások még a nemzeti össztermékhez képest is csökkentek. Annak a véleménynek is hangot adtak, hogy „a következetlen jogalkotás nagy terhet ró az Országgyűlésre, a közigazgatásra és a gazdaságra egyaránt, másrészt borzolja az idegeket”, „az elhamarkodott és hibás döntések fő oka számos esetben a vezető értelmiség és a közvetlenül érintettek véleményének ki nem kérése”.

A konzervatív tudósokból álló szervezet elnöke most azt mondta: idén nem készítenek évértékelőt. Ugyanakkor küldeni fog pénzt a Fidesznek, mert szerinte a kormánypárt anyagi támogatása egyfajta kiállást jelent.

Beszélni lehet így-úgy, de ha valaki a zsebébe nyúl, az azt jelenti, hogy áldozatot is hoz azokért a célokért, amelyeket az őáltala favorizált párt képvisel. Hát most erről van szó, kíváncsi vagyok, hogy mennyi jön össze

– jelentette ki Náray-Szabó Gábor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik