Belföld

Orbán egy 25 pontból álló válaszlevelet küldött a Professzorok Batthyány Körének

Nemrég elkészítette szokásos, az ország helyzetéről szóló értékelését a Professzorok Batthyány Köre. Ebben azt írták,

az országban a valóság és a látszat minden korábbinál jobban összekeveredett, és természetesen a látszat uralkodik.

Nehezményezik, hogy

az egészségügyre, a közoktatásra, a felsőoktatásra, a kutatásra és fejlesztésre fordított kiadások a rendszerváltás óta és ma is elmaradnak a hasonló országokéhoz képest.

Jött a válasz

Orbán Viktor köszönőlevelet és egy 25 pontos listát küldött a Professzorok Batthyány Körének (PBK), amely olyan, a kormányzati döntések kiindulópontjául szolgáló adatokat tartalmaz, melyek eltérnek a PBK által közölt elemzéstől – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár csütörtökön az MTI-t.

Szeretnék gratulálni ahhoz a munkához, amelynek eredményét január 12-én az ország közvéleménye is megismerhette. A kormány nevében köszönöm azt a munkát, melyet hazánk érdekében, hazánk helyzetének pontos felmérését segítendő elvégeztek

– fogalmazott levelében Orbán Viktor.

A kormányfő jelezte, hogy örömmel áll a PBK rendelkezésére olyan,

nem propaganda célú érdemi beszélgetésre, amely során eszmét cserélhetnek a dolgozatról.

A levéllel együtt Orbán Viktor elküldött egy 53 oldalas mellékletet, amely 25 pontban tartalmaz a kormányzati döntések alapjául szolgáló tényeket, adatokat, grafikonokat, melyek több helyen eltérnek a Professzorok Batthyány Köre elemzésétől – tájékoztatott Havasi Bertalan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik