Közélet

Nem sikerült megismételni Tállai András benzinár-csökkentő mutatványát

Hiába fideszes Bonyhád polgármestere, a Mol a piaci körülményekre hivatkozott.

Bonyhád fideszes polgármestere is a Molhoz fordult a város benzinkútjain tapasztalható magas üzemanyagárak miatt, de nem volt olyan szerencsés, mint Tállai András, aki Mezőkövesden ért el árcsökkentést – erről a Magyar Nemzet ír.

A lap felidézi: novemberben Facebook-oldalán jelentette be Tállai András, hogy „intézkedett”, miután választókerületében többen is sokallták a benzin árát. A hír nagy visszhangot váltott ki, de Tállai azzal próbált védekezni, hogy nem NAV-elnökként járt el, és csak „tájékozódni” akart. Orbán Viktor viszont gratulált neki, és arra biztatott mindenkit, hogy intézze el az üzemanyagár-csökkentést.

Bonyhád vezetője, Filóné Ferencz Ibolya a tanácsot megfogadva december 21-én levelet írt a Mol kiskereskedelmi ügyfélszolgálatának, arról érdeklődve, miért drágábbak a városban a Mol-töltőállomások, mint a környező településeken. Tállaihoz hasonlóan arra hivatkozott, hogy a közösségi oldalakon napi szinten téma az indokolatlanul magas üzemanyagár.

Egy hét múlva meg is kapta a választ, amelyben megköszönték az észrevételt, de elutasították az árcsökkentésre vonatkozó kérést. Azt írták, az árak a kőolaj világpiaci árától és a helyi piactól függenek, és nem áll módjukban megváltoztatni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik