Közélet

Kósa Lajos feleségének cégügyeihez senkinek semmi köze

Ugyanis a miniszter szerint neje nem közszereplő, hanem magánember.

Adott egy évek óta veszteséges cég, aminek a törzstőkéje egyszer csak 5-ről 120 millió forintra ugrott. Hogy, hogy nem, a cég Kósa Lajos tárca nélküli miniszter feleségéé, Porkoláb Gyöngyié lett márciusban. Kósa azonban vallja, nem tartozik senkire, hogyan és miből vette a vállalkozást, mert nem közszereplő a felesége – felelt a Hír TV-nek. Előtte Hadházy Ákos LMP-s képviselő tette fel a kínzó kérdést:

Ahhoz, hogy valaki egy ilyen céget megvegyen, ki kell fizetni 120 millió forintot. Különben miért adná el a tulajdonosa? Ha ezt így tette Kósa Lajos családja, akkor az a kérdés, hogy miből volt ennyi pénze, hiszen a frakcióvezetői fizetés nettó 700-800 ezer forint körül van.

Kósa feleségének még két cégben vannak érdekeltségei, ezek közül az egyik veszteséges, a másik néhány milliós bevétellel rendelkezik. A feleség amúgy Fiák Istvántól vette a fenti céget, aki elnökségi tag a Kósa vezette korcsolyaszövetségben, ráadásul a nyugdíjas-szövetkezetek ötletgazdája. A Népszava is írt a Tócó-Pece Üzletviteli Tanácsadó Kft.-ről, aminek legutolsó ismert mérlegadatai szerint 139 millió forint eszközállománya volt, mégis csupán 6 millió forint névértéken vették meg.

Kósa szerint amúgy Hadházy nem mondott igazat, nem lehet komolyan venni az állításait sem. A felesége pedig magánszemély, nem politikus. Hozzátette:

A magánszemélyek magánügyleteiről nem tudok nyilatkozni, ez mindenfajta obligón kívül van. Azok a számok meg azok a tények, amelyeket Hadházy Ákos mondott, merő ostobaságok voltak. Nem is érdemes rájuk szót vesztegetni. Azért, mert mondom: ő a korrupció élharcosa.

Emlékezetes, mennyire különlegesen áll a közpénzhez is Kósa, aki szerint az képes az átalakulásra és jellegvesztésre.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Illyés Tibor)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik