Közélet
Budapest, 2017. szeptember 20.
Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelõs tárca nélküli miniszterjelölt kinevezés elõtti meghallgatásán az Országgyûlés gazdasági bizottságának ülésén a Parlamentben 2017. szeptember 20-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Kósa Lajos feleségének cégügyeihez senkinek semmi köze

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

újságíró. 2017. 12. 19. 07:56

Ugyanis a miniszter szerint neje nem közszereplő, hanem magánember.
Korábban a témában:

Adott egy évek óta veszteséges cég, aminek a törzstőkéje egyszer csak 5-ről 120 millió forintra ugrott. Hogy, hogy nem, a cég Kósa Lajos tárca nélküli miniszter feleségéé, Porkoláb Gyöngyié lett márciusban. Kósa azonban vallja, nem tartozik senkire, hogyan és miből vette a vállalkozást, mert nem közszereplő a felesége – felelt a Hír TV-nek. Előtte Hadházy Ákos LMP-s képviselő tette fel a kínzó kérdést:

Ahhoz, hogy valaki egy ilyen céget megvegyen, ki kell fizetni 120 millió forintot. Különben miért adná el a tulajdonosa? Ha ezt így tette Kósa Lajos családja, akkor az a kérdés, hogy miből volt ennyi pénze, hiszen a frakcióvezetői fizetés nettó 700-800 ezer forint körül van.

Kósa feleségének még két cégben vannak érdekeltségei, ezek közül az egyik veszteséges, a másik néhány milliós bevétellel rendelkezik. A feleség amúgy Fiák Istvántól vette a fenti céget, aki elnökségi tag a Kósa vezette korcsolyaszövetségben, ráadásul a nyugdíjas-szövetkezetek ötletgazdája. A Népszava is írt a Tócó-Pece Üzletviteli Tanácsadó Kft.-ről, aminek legutolsó ismert mérlegadatai szerint 139 millió forint eszközállománya volt, mégis csupán 6 millió forint névértéken vették meg.

Kósa szerint amúgy Hadházy nem mondott igazat, nem lehet komolyan venni az állításait sem. A felesége pedig magánszemély, nem politikus. Hozzátette:

A magánszemélyek magánügyleteiről nem tudok nyilatkozni, ez mindenfajta obligón kívül van. Azok a számok meg azok a tények, amelyeket Hadházy Ákos mondott, merő ostobaságok voltak. Nem is érdemes rájuk szót vesztegetni. Azért, mert mondom: ő a korrupció élharcosa.

Emlékezetes, mennyire különlegesen áll a közpénzhez is Kósa, aki szerint az képes az átalakulásra és jellegvesztésre.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Illyés Tibor)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Robin Williams during "One Hour Photo" Press Conference with Robin Williams and Michael Vartan at Park Hyatt Hotel in Century City, California, United States. (Photo by Vera Anderson/WireImage)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.