Közélet

Előző nap sem tudta Karácsony, hogy ő lesz az MSZP kormányfőjelöltje

Nem éppen az összeszedettségről árulkodó információkat osztott meg az MSZP legújabb, szombaton megnevezett miniszterelnök-jelöltje a Népszavának adott interjúban. Karácsony Gergely – a Párbeszéd Magyarország elnöke egyben – azt állította, hogy csak a bejelentés napján tudta meg, hogy a szocialisták őt nevezik meg miniszterelnök-jelöltjükként.

Az újságíró vissza is kérdezett: Viccel? Mire a válasz:

Sok emberrel beszéltem, de kidolgozott egyeztetési rendről túlzás lenne beszélni. Minden gyorsan történt, ami a jelen helyzetben indokolt is. Kevés az időnk.

Karácsony később arról beszél, hogy

Hátborzongatóak a közvélemény-kutatási adatok. És elsősorban nem azért, mert a Fidesz nagyon jól áll, hanem azért, mert az emberek nagy része kormányváltást akar, de az ellenzék képtelen ezt az igényt megtestesíteni. Ebből is az látszik, hogy valamit rosszul csinálunk. Teljes káosz van az ellenzéki oldalon.

Szerinte a Párbeszéd sok áldozatra volt kész, hogy létrejöjjön egy széles összefogás, aztán mégsem sikerült. Ezt arra mondta, hogy egy másik ellenzéki párttal, az Együttel összerúgta a port. Azt állítja, az Együttnek az egyik elnökségi tagja készítette azt a hangfelvételt, ami vasárnap körbejárt az interneten, és amelyen arról is beszél, hogy kár, hogy hagyta rábeszélni magát a szocialisták miniszterelnök-jelöltségére.

Mindezek ellenére az interjút úgy zárja Karácsony: benne van a pakliban a kormányváltás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik