Belföld

Élő adásban rúgta ki Szigetvári Karácsony Gergelyt

szigetvári viktor (szigetvári viktor)
szigetvári viktor (szigetvári viktor)

Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke televíziós élő adásban szakított Karácsony Gergellyel.

Tegnapi napon lezárult egy történet, mi azt a tájékoztatást kaptuk, hogy kapott egy invitálást az MSZP-től Karácsony Gergely. A két párt szövetsége ezzel véget ért, nem lesz az Együtt listáján Karácsony

– mondta Szigetvári Viktor az ATV Start című műsorában. A politikus szerint „a langyosokat kiköpi a Jóisten”, és ez történt Karácsony Gergellyel is.

Szigetvári azt is elmondta, hogy Karácsony nem hisz abban, hogy az Együtt-Párbeszéd lista bejut a parlamentbe, ezért keresett más megoldást. Szigetvári ezt úgy kommentálta: a politika bátorság és hit kérdése. Az Együtt választmányi elnöke megerősítette, hogy pártja továbbra is önálló listát akar, és hamarosan megnevezik, ki lesz a párt új miniszterelnök-jelöltje.

A Hír TV írta meg csütörtök délután, hogy négyszemközt tárgyalt egymással Molnár Gyula és Karácsony Gergely a választási együttműködésről. Információik szerint a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje arról beszélt a szocialisták elnökével, hogy ő lehetne a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, és a Párbeszéd közös listán indulna az MSZP-vel, cserébe pedig egy Párbeszéd-frakció is alakulhatna az Országgyűlésben.

Karácsony az ATV Egyenes beszéd című műsorában viszont cáfolta ezeket a híreket. Bár a sajtónak előre jelezték, hogy nagy bejelentés várható, a műsorban csak annyit mondott:

Nem vagyok az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje és nem vettem részt olyan tárgyaláson, amelynek az volt az elsődleges célja, hogy közös kormányfőjelöltje legyen az ellenzéki összefogásnak.

Szerinte az ellenzéki összefogás többről kell, hogy szóljon, mint hogy az MSZP-nek és a Párbeszédnek közös listája legyen, ebben minden ellenzéki pártnak együtt kell működni, és ez közös listát, közös programot és közös miniszterelnök-jelöltet is jelent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik