Közélet

Az Iránytű is hatalmas Fidesz-fölényt mért

Az MSZP mélyrepülésben van, már nem férnek be a három legnépszerűbb párt közé.

Hatalmas fölénnyel vezet a Fidesz-KDNP az Iránytű Intézet friss felmérése szerint – írja a Magyar Nemzet.

A kormánypártok a biztos szavazók körében picit erősödtek is, az októberi 49 százalék után novemberben már 50 százalékon álltak. A Jobbik bőven lemaradva, de a második legnépszerűbb erőként stabilan tartja 22 százalékos támogatottságát. Az MSZP novemberre elveszítette harmadik helyét, ők az LMP-hez hasonlóan 7 százalékon állnak, míg a DK 8 százalékra jött fel. 3 százalékon áll a Momentum, 1-1 százalékos támogatottsága van az Együttnek és a Párbeszédnek, és ugyancsak 1 százalék szavazna más pártokra.

A teljes népesség körében 34 százalékon áll a Fidesz-KDNP, ez az arány októberhez képest nem változott. A Jobbik is tartotta 17 százalékos támogatottságát, a szocialistákat és a DK-t 6-6 százalékra mérték, az LMP pedig öt százalékot ért el.

A szavazási hajlandóság a DK-nál a legmagasabb, szimpatizánsaik 85 százaléka ígéri biztosra, hogy részt vesz a választáson. A kormánypárti szavazók is elszántak, 83 százalékuk ígéri biztosra, hogy ott lesz az urnáknál. Az MSZP-seknek viszont csak 52 százaléka biztos benne, hogy el fog menni szavazni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik