Közélet
Budapest, 2017. december 2.
A visszaküldött nemzeti konzultációs kérdõívek feldolgozását végzi egy szakember a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. XIV. kerületi telephelyén 2017. december 2-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A Miniszterelnöki Kabinetiroda ügyvédje elismerte, hogy a kormány véleménye szerepel a Nemzeti Konzultációban

24.hu
24.hu

2017. 12. 13. 11:04

A Magyar Helsinki Bizottság személyiségi jogi pert indított a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen a nemzeti konzultáció 5. kérdése miatt, ami így szól:

Soros György azt is el akarja érni, hogy a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért.

Soros György jelentős összegekkel támogat olyan szervezeteket, amelyek segítik a bevándorlást és védik a törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat. Ilyen például a Helsinki Bizottság, mely a határzár tiltott átlépése kapcsán azzal érvelt, hogy »aggályosnak tekinthető a jogellenes belépéssel kapcsolatos súlyos jogkövetkezmények alkalmazása<<.”

Az alperes jogi képviselői azzal védekeztek, hogy a perbe fogott minisztérium az idézett részben csak véleményt közölt, amit a civil szervezet tűrni köteles, írja a Magyar Nemzet.

A Helsinki Bizottság szerint viszont a Nemzeti Konzultáció szándékosan hamis színben tünteti fel a tényeket, és ezzel megsérti a szervezet jóhírnevét, ami miatt nyolcmillió forintot és nyilvános sajnálkozást követelnek a perben.

Betiltotta a bíróság a nemzeti konzultáció ötödik pontját
Azt, amelyikben azt állítja a kormány, hogy a Helsinki Bizottság a törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat védi.

Az egyesület ügyvédje, Győző Gábor azt is elmondta, nem igaz, hogy törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat védenek, mivel egyetlen, a röszkei zavargás miatt indult büntetőeljárásban képviselnek menedékkérőket, egy kerekesszékes férfit és egy idős asszonyt.

A tárgyalás szerdán kezdődött meg, de hamar véget is ért, mert az alperesi jogi képviselők időt kértek a bíróságtól, hogy a felperes beadványaira reagálhassanak. A következő időpontot februárra tűzték ki.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Vote YES near Vote NO posters seen in Dublin's city center advocating repeal and calling for retention of the Eighth Amendment of the Irish Constitution - a referendum fixed for May 25th.
On Thursday, May 10, 2018, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.