Közélet

A Miniszterelnöki Kabinetiroda ügyvédje elismerte, hogy a kormány véleménye szerepel a Nemzeti Konzultációban

A Magyar Helsinki Bizottság személyiségi jogi pert indított a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen a nemzeti konzultáció 5. kérdése miatt, ami így szól:

Soros György azt is el akarja érni, hogy a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért.

Soros György jelentős összegekkel támogat olyan szervezeteket, amelyek segítik a bevándorlást és védik a törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat. Ilyen például a Helsinki Bizottság, mely a határzár tiltott átlépése kapcsán azzal érvelt, hogy »aggályosnak tekinthető a jogellenes belépéssel kapcsolatos súlyos jogkövetkezmények alkalmazása<<.”

Az alperes jogi képviselői azzal védekeztek, hogy a perbe fogott minisztérium az idézett részben csak véleményt közölt, amit a civil szervezet tűrni köteles, írja a Magyar Nemzet.

A Helsinki Bizottság szerint viszont a Nemzeti Konzultáció szándékosan hamis színben tünteti fel a tényeket, és ezzel megsérti a szervezet jóhírnevét, ami miatt nyolcmillió forintot és nyilvános sajnálkozást követelnek a perben.

Betiltotta a bíróság a nemzeti konzultáció ötödik pontját
Azt, amelyikben azt állítja a kormány, hogy a Helsinki Bizottság a törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat védi.

Az egyesület ügyvédje, Győző Gábor azt is elmondta, nem igaz, hogy törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat védenek, mivel egyetlen, a röszkei zavargás miatt indult büntetőeljárásban képviselnek menedékkérőket, egy kerekesszékes férfit és egy idős asszonyt.

A tárgyalás szerdán kezdődött meg, de hamar véget is ért, mert az alperesi jogi képviselők időt kértek a bíróságtól, hogy a felperes beadványaira reagálhassanak. A következő időpontot februárra tűzték ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik