Közélet
Kaposvár, 2017. október 22.
Molnár Gyula, az MSZP elnöke beszél az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen az Együd Árpád Kulturális Központban Kaposváron 2017. október 22-én.
MTI Fotó: Varga György

Az MSZP nem vesz részt pártszépségversenyen

24.hu
24.hu

2017. 12. 02. 16:49

Korábban a témában:

Az MSZP szerint kizárólag közös listán alapuló ellenzéki szövetségben lehet győzelmet aratni a jövő évi parlamenti választáson.

Molnár Gyula, a szocialisták elnöke szombaton, pártja budapesti választási koordinációs ülését követően úgy fogalmazott, az ellenzéki pártok szétaprózódott választási indulása „pártszépségversenyhez” vezetne, amelyben nem szeretnének részt venni.

Az MSZP kritikus két hónapot zárt le, ami után azt üzeni, hogy él és tudja, mi a feladata – mondta a párt vezetője, hozzátéve, az elmúlt időszak bebizonyította, hogy a szocialista szavazók

nem pártolnak át oda, ahova értelmiségi műhelyek gondolják.

Molnár Gyula szerint az biztos, hogy szavazóik tőlük várják az egyértelmű baloldali alternatíva felmutatását.

A pártelnök hamisnak nevezte azokat a híreket, hogy az MSZP vezetésében stratégiaváltás történt volna, hiszen szerinte továbbra is le akarják váltani a kormányt.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás
Elmarad az MSZP kongresszusa
Azt december 9-ére tervezték, de akkor a párt inkább a választási programját mutatja be.

Kiemelte, ennek érdekében készek tárgyalni mindenkivel, aki nyitott a közös lista- és egyéni jelöltállításra, valamint a közös miniszterelnök-jelölt megnevezésére.

Program

Molnár Gyula szólt arról is, hogy a jövő hétre tervezett kongresszusokat átalakították egy programbemutató választmányi üléssé, a kongresszust pedig majd akkor tartják meg, amikor ahhoz minden személyi feltétel adott lesz. Kérdésre válaszolva ezt vízkeresztre valószínűsítette.

Az MSZP elnöke megerősítette, pénteken felkérte Kunhalmi Ágnest, hogy legyen a párt arca, vagyis a nyilvánosság előtt ő beszéljen arról, mit ajánlanak az országnak és a társadalmi csoportoknak.

A jövő héten bemutatásra szánt, Tegyünk igazságot! című programról Hiller István, az MSZP választmányi elnöke beszélt, olyan karakteres, baloldali programnak nevezve a dokumentumot, amely szerinte büszkén vállalható mindenkinek, aki igazságos, demokratikus és európai Magyarországot szeretne.

Kavarás

Hangsúlyozta, a program nem politikusokról, pártokról, “az egymás közötti kavarásokról” szól, hanem a magyar embereket érintő olyan kérdésekről, mint az egészségügy, az oktatás, a lakhatás, továbbá a modern és fenntartható ország jövőkének ötvözése a hagyományokkal.

Molnár Gyula kérdésekre válaszolva elmondta, pénteken egy olyan listát küldtek a DK-nak, amely lefedi az egyik legnagyobb közvélemény-kutató cég elmúlt havi támogatottsági adatait. Kitért arra is, hogy közös lista melletti koordinált indulást félmegoldásnak tartanák, annak ugyanis szerinte megvan az a veszélye, hogy sok választó nem értené.

(MTI, kiemelt kép: MTI Fotó/Varga György)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Plastic debris floating on the ocean surface, shot underwater.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.