Belföld

Offshore cég nyerészkedett azon, hogy a kormány az államtól vásárolt

Egy luxemburgi vállalkozáson keresztül vásárolt hirdetési felületeket a Volán-társaságoktól Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodája – hangzott el a HírTV-n. Harangozó Tamás, MSZP-s országgyűlési érdeklődött a távolsági  buszokon elhelyezett kvótanépszavazásos reklámokról, és az derült ki, hogy a luxemburgi vállalkozás az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó TV2-höz is köthető.

A cég a hirdetési felületeket féláron vásárolta a Volántól. Azt egyelőre nem tudni, hogy Rogán Antaléktól mennyi közpénz kerülhetett az offshore-céghez.

Itt szemmel láthatóan úgy szervezték ki ezt az üzletet, hogy valaki nyerészkedjen egyrészt, másrészt meg eltüntessék a nyomait annak, hogy ez hogy történt

– nyilatkozta Harangozó Tamás, hozzátéve:

a választópolgárok megkárosítása, hogy egy minisztérium 100 százalékban állami tulajdonú vállalatoktól, egy átláthatatlan hátterű luxemburgi offshore cégeken keresztül rendel meg, teszem hozzá bármit, és akkor itt jön bele a csavar a történetbe, hogy nem is bármit rendelt meg, hanem ugye a népszavazási kampány politikai hirdetéseit.

Kiemelt kép: MTI/Honéczy Barnabás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik