Közélet

A forró ősz 10 legforróbb pillanata

Itt a tél, aminek egyetlen dolog miatt lehet csak örülni: a forró ősz véget ért. A mind hidegebb, hovatovább fagyos napok beköszöntével talán végre elcsitulnak a külföldről szervezett utcai zavargások, a kerítés ledöntését célzó brutális provokációk, a mindennapossá vált kőkemény politikai csatározások. Reménykedjünk benne, hogy legalább az ünnepek közeledtével a család egy kis időre fontosabbá válik még a Soros-tervnél is, és nyugvópontra juthatnak a magyar emberek békéjét feldúló, összehangolt kormányellenes akciók.

Orbán Viktor persze előre látta, mi következik, és még a nyár közepén figyelmezett rá: forró ősz közelít.

A nemzetbiztonsággal foglalkozó szolgálatok is tették a dolgukat, és megerősítették a zavargások szervezéséről érkező híreket, legalábbis ezt mondta Németh Szilárd egy nemzetbiztonsági ülésen, bár érthető módon részletekbe nem bocsátkozott. És tessék: a szemünk előtt vált valóra Kövér László júliusi jóslata, s írt minden fölül a polgárháborús pszichózis az ellenzék és a Soros-féle, úgynevezett civil szervezetek hangulatkeltése nyomán.

Májusban mi is még csak legyintettünk Rogán Antalra, amikor azt mondta egy csepeli lakossági fórumon, hogy eddig nem használt eszközöket is bevetnek majd a kormánybukató kiképzőtáborokban felkészített Soros-katonák.  Aztán nem győztük kapkodni a fejünket, és még így a forró ősz végén is nehéz volt kiválasztani a legdurvább, legmegrázóbb eseményeket.

Ön szerint melyik volt a legforróbb pillanat?

Vágó Gábor lábbal tiporja a parlamentáris demokráciát

Gulyás Márton, Schilling Árpád és Vágó Gábornevezte meg Németh Szilárd szeptemberben a három potenciális zavargót és nemzetbiztonsági kockázatot. Nem véletlenül! Schilling korábban egyenesen Orbán Viktor és nemzeti konzultáció ellen lázított a Facebookon, Gulyásról még lesz szó, Vágó Gábor pedig, miután korrupcióellenes népszavazási kísérlete meghiúsult, nem átallott kilenc (!) népszavazási kérdést benyújtani, frontális támadást indítva a magyar intézményrendszer legfontosabb pillérei  – az Orbán család, Polt Péter és az adóhatóság – ellen. A volt LMP-politikus és hivatásos felforgató csak arról feledkezett meg, hogy Magyarországon a hatályos alaptörvény értelmében a választók négyévente politikai pártokat bíznak érdekeik képviseletével, 2014-ben pedig elég nyilvánvalóan kifejezték az akaratukat, sőt jövőre újra megtehetik.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A népszavazás nem bohóctréfákra, hanem olyan nemzeti sorskérdések megválaszolására való demokráciaünnep, mint például a brüsszeli betelepítési kvóta elutasítása, így aztán Vágó Gábor próbálkozását nem is lehet másnak tekinteni, mint a Soros-tervet kiszolgáló provokációnak.

Újságírókra rontanak a jobbikos verőlegények

Úgy látszik, a sorosista Momentum iskolát teremtett, amikor a törvényekre fittyet hányva behatolt az Origo (magán)területére és fenyegetően az asztalra tehénkedve számon kérte a munkájukat végző, megszeppent újságírókat. Szeptemberben a simicskista Jobbik gondolta úgy, hogy megismétli a sajtószabadság ellen intézett ostromot.

Rá­ron­tot­tak a Ri­postra a Job­bik em­be­rei. Vona a test­őrét küldte!

– adta hírül a mértékadó Ripost, melynek beszámolója szerint a Jobbik-kommandó bűncselekményt elkövetve, erőszakosan jutott be a szerkesztőségükbe, és ott agresszívan megfélemlítették a lap munkatársait. Az esetről természetesen a még mértékadóbb Origo, a Lokál, a TV2, és még a kiegyensúlyozottságot patikamérlegen mérő hirado.hu is beszámolt.

A másik oldal persze próbálta mentegetni a menthetetlent, azt állítva, hogy az N1 Tv riportere csak interjút akart készíteni a lap főszerkesztőjével, ám miután a recepción nem engedték be őt és munkatársát, nem kíséreltek meg bejutni a szerkesztőségbe. De kit érdekelnek a részletek egy ilyen forró őszön, amikor a legkisebb szikra is elég lehet a robbanáshoz? Inkább nézzék meg a saját szemükkel, milyen agresszívan inzultálják a Ripost recepciósát.

Ujhelyi István megalapítja a RED-et, Molnár Gyula történelmi bejelentést tesz

Botka László visszalépése után a Magyar Szocialista Pártnak is újabb, minden eddiginél veszedelmesebb méregfogai nőttek. Az alelnöki tisztségről lemondó Ujhelyi István új mozgalmat alapított, amelynek már a neve is beszédes:

Radikális Európai Demokraták (RED).

A Brüsszelben régóta a magyar érdekek ellen dolgozó politikus immár feketén-fehéren felvállalja, hogy szélsőséges eszközöktől sem riad vissza annak érdekében, hogy megpróbálja feloldani a magyar nemzetet az Európai Unió multikulturális olvasztótégelyében.  A radikális szlogen, az „Ideje, hogy felébREDj!” pedig olyan sötét lenini időket idéz, hogy minden történelemben járatos magyar embernek okkal rándul össze a gyomra.

Mindeközben a pártelnök Molnár Gyula sem tétlenkedett, november 18-án bejelentette, amire régóta vártak az ellenzéki oldalon:

az MSZP meg akar és meg is fog állapodni politikai partnereivel a jövő évi parlamenti választásra.

Bár nyilvánvaló, hogy ez is csak egy kétségbeesett próbálkozás a felszínen maradásra, a szokatlanul karakán nyilatkozat ugyanakkor arra figyelmeztet: a menthetetlenül süllyedő szocialisták immár bármibe képesek belekapaszkodni, és ha rajtuk múlna, az egész országot magukkal rántanák.

A Helsinki Bizottság megfélemlíti a Fideszt

Végre bebizonyosodott, amit a kormány jó ideje mondogat, kijött a fényre a Soros-NGO és megmutatta igazi arcát, valódi szándékát. Az emberi jogok védelme mögé bújó „civil” szervezet napokban bírósági végrehajtást kezdeményezett a Fidesz ellen, amiért a jogerős bírósági ítélet ellenére a párt több mint egy éve nem hajlandó bocsánatot kérni a Helsinki Bizottság jó hírnevét megsértő hamis állításaiért. De kibújt a szög zsákból: a Helsinki ezzel a követelésével voltaképpen saját magát leplezi le, hiszen mi más is lenne a Fidesz jogi abuzálása, mint a nemzetközi spekuláns pénztőke politikai megrendelésére végzett politikai tevékenység?

A bírók nyíltan támadják a kormányt

Persze mit is várhatnánk a „független” magyar bíróságtól, amikor a Magyar Bírói Egyesületnek van mersze nyíltan kioktatni és alkotmánysértéssel vádolni a kormánypárt nagy tekintélyű jogtudósát, Budai Gyulát.

Diszpolgari cim. 2015.december 18. Biri

Közzétette: Gyula Budai – 2015. december 18.

Ezek a gyakran megalázó, kirekesztő és elfogult kijelentések alkalmasak az igazságszolgáltatás pártatlanságának és függetlenségének csorbítására, a bíró karban félelem keltésére és sértik az Alaptörvény 26. cikkében deklarált alapelvet

– írták hangulatkeltő közleményükben a bírók Budai egyik ártatlanul elejtett megjegyzésre ráugorva (az egykori elszámoltatási kormánybiztos komcsinak nevezte őket). Kell-e ennél nagyobb bizonyíték arra, hogy a Soros-ügynökök már az igazságszolgáltatásba is beférkőztek?

A nagy októberi fotelforradalom

A Gulyás Márton gründolta Közös Ország Mozgalom hosszú hetekig azon mesterkedett, hogy október 23-ára összehozza és egy színpadra állítsa a demokratikus ellenzéki pártok és a civil ellenzék képviselőit, és ezáltal elsöprő erőt mutasson egy grandiózus Orbán-kormány elleni tüntetésen. Aztán a rendezvényt a rossz időjárás miatt (piros riasztás!) előző nap lefújták, ami nemcsak egészségügyi, de hatékonysági szempontból is a lehető legjobb döntésnek bizonyult. Összegyűlhetett volna ugyanis akár sok ezer ember, hangjukat még a Balassi Bálint utcában sem lehetett volna meghallani a kopogó esőtől. Egy-egy jól sikerült Facebook-poszt ezzel szemben százezreket érhet el, és még ki sem mozdulni hozzá a meleg szobából. Az ellenzék szereplői ki is tettek magukért: a délelőtti koszorúzások és egy csésze forró tea után a virtuális közösségi térben mértek fájdalmas korbácsütéseket a kormányoldal testére ahelyett, hogy bőrig áztak volna az ítéletidőben.

„Magyarország és a magyar nép akkor fog igazán kitörni a béklyóból, akkor fog egy igazán nagyot előrelépni, ha végre tö…

Közzétette: Kunhalmi Ágnes – 2017. október 23.

Gyurcsány Ferenc megkóstolja a börtönkosztot

Egy szimbolikus erejű cselekedet, egy jól kivitelezett politikai performansz többet ér ezer szónál, száz lakossági fórumnál, vagy tíz Kálmán Olgánál tett vendégszereplésnél. Mucius Scaevola önként a tűzbe tartotta a kezét, Mahatma Gandhi 400 kilométeres menetet szervezett és 21 napos éhségsztrájkot tartott, Gyurcsány Ferenc pedig a tököli börtönben meglátogatta a sukorói telekcsere ügyében elítélt Császy Zsoltot, és az étkezőben megkóstolta a börtönkosztot is.

Gyurcsány már korábban is többször hangot adott annak, hogy a Fidesz a tisztességes kollégáit zárta börtönbe csak azért, mert őt nem tudták rács mögé juttatni. A szolidaritás ilyen elementáris megnyilvánulásába azonban egy pillanatra az egész ország lelkiismerete beleremegett.

Köztulajdont sajátít ki és címert hamisít a Kétfarkú Kutya Párt

A népszerű(sködő) heccpárt nem először feszegeti a törvény határait és zavarja meg a köznyugalmat anarchista törekvéseivel. Októberben például az egyik párttag Kaposváron szennyezte be festékszóróval a közterületet, és készült saját bevallása szerint annak illegális elfoglalására, ám szerencsére nyomban ott termett hat rendőr, és intézkedés alá vonták a habókos aktivistát.

Tóth Barnabás, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kaposvári elnöke akciózott Kerepesi Tibor, az Együtt képviselő-jelöltjének rendezvénye után Kaposváron, a Cseri parkban. Mindeközben arrogáns, alezredesi szinten igazoltató rendőrök… Megéri megnézni, hogyan épül fejben és terepen Orbánisztán.

Közzétette: Berkecz Balázs – 2017. november 10.

Anyagi kár így lényegében – szerencsére!  – nem keletkezett, azt viszont már aligha ússzák meg szárazon a magukat kétfarkúaknak nevezők, hogy novemberben egy egész város jelképét megbecstelenítették. Saját helyi szervezetük logójában a Szentendre címerében található birkát egy kétfarkú kutyára cseréltek, amivel az önkormányzat szerint személyiségi jogot sértettek, feljelentették őket, tettükért a bíróságon kell felelniük jövő februárban.

Vona Gábor a Spinoza Házba látogat

A Jobbik-vezér és a liberális baloldal émelyítő násztánca november közepén jutott el a legperverzebb jelenetéhez, amikor is a szemöldökcsipeszes gárdistát egészen a zsidónegyedes Spinoza Házig, illetve a klubrádiós Rangos Katalin mikrofonjáig repítette hisztérikus hatalomakarása. Ha eddig nem lett volna világos, ezzel a gesztussal immár mindenki számára egyértelműnek kell lennie, hogyan árulta el mindkét oldal a saját fundamentumát: a rendes nemzetszocialista érzelmű radikálisokra kormányváltás helyett ormányváltást tukmálnak, míg az öreg kommunisták önként és dalolva cserélik árpádsávosra a vörös lobogót. Mintha Hitler kvaterkázna itt Sztálinnal a választók kegyeiért. Mi jöhet még ezután?

Gulyás Márton ismeretlen eredetű szöveget olvas fel egy éttermében

„Új jelenség következik, ha nem működnek a tüntetések, majd el fognak foglalni közintézményeket, bankokat, aminek kifejezetten az a célja, hogy valamilyen rendőrségi attakot provokáljanak ki” – vetítette előre a forró őszre Rogán Antal. Így is lett. Gulyás Márton és társai ugyan nem közintézményt vagy bankot, de Zsidai Roy Pest-Buda nevű éttermét tényleg elfoglalták egy novemberi vasárnap, transzparensekkel és egy furcsa, régies nyelvezetű szöveg felolvasásával zavarva meg a vasárnapi ebédjüket fogyasztó fizetővendégeket.

Az étteremfoglalás ideje alatt a Közös Ország Mozgalom és A Város Mindenkié aktivistái szabadegyetemet tartanak: felvá…

Közzétette: Közös Ország Mozgalom – 2017. november 19.

 

Bár az üldögélő aktivisták és a kiérkező rendőrség között pattanásig feszült a légkör, az attakot végül nem sikerült kiprovokálniuk a Soros-katonáknak, a rendőrök szerint ugyanis a bent tartózkodók nem követtek el jogszabálysértést.

Kiemelt kép: 24.hu/Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik