Közélet

Mirkóczki: Még több közpénz mehet közveszéllyel riogatásra

Mirkóczki Ádám szerint van még idő, hogy mindenki visszaküldje a „kamukonzultációt."

A Jobbik szóvivője szerint az utóbbi napokban hatalmas kitöltési lázban ég az ország, ugyanis – ha hihetünk a Fidesz kommunikációjának – naponta százezrek küldik vissza a Nemzeti Konzultációs kérdőívet. A legutóbbi adatok szerint már 2,2 milliónál jár ez a szám – emlékeztetett Mirkóczki Ádám.

Több mint 2,2 millióan küldték vissza a nemzeti konzultációt
Péntekig még mindenki véleményt mondhat.

Bár péntekig várják a véleményeket, ám Mirkóczki Ádám ironikusan jelezte, ha ismét kitolnák a határidőt,

akkor akár még a hazai lakosság számát is meghaladhatja a visszaküldött ívek száma.

A politikus emlékeztetett rá, hogy az elmúlt napokban a kormány saját hatóságától szerezte be azt a papírt, amely szerint a kérdőívben szereplő állításoknak semmi valóságalapja nincsen.

A rendőrség nem nyomoz a Soros-terv miatt
Mirkóczki Ádám szerint a kormánynak rendőrségi papírja van arról, hogy hazudik.

A Jobbik ugyanakkor biztos abban, hogy van még néhány tízmilliárd forint, amit

erre az agymosásra el lehet költeni.

Mirkóczki Ádám korábban azt mondta, még a héten feljelenti Orbán Viktorral az élen a Fidesz és a kormány prominenseit, hiszen semmi sem igaz abból, amivel az embereket riogatják, a
Soros-terv elleni milliárdokért futtatott kampánynak semmilyen alapja nincs, márpedig aki közveszély bekövetkezését színleli, az a köznyugalom elleni bűncselekményt követ el, ami három év letöltendő szabadságvesztéssel is sújtható.

A veszélyérzetet egyébként erősítheti az is hogy a kormány – a szerdán megjelent Magyar Közlöny szerint – 51,5 milliárd forintot csoportosít át a központi költségvetésből a belügyi büdzsébe

a tömeges bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó kiadások

jogcímen. Azonnal. Közben a rendőrség közölte, hogy Magyarország területére szerdán (0 óra és 24 óra között) a rendőrök és a katonák 37 főt akadályoztak meg az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon”.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik