Közélet

Kitüntette a Miniszterelnökség a nemrég még általa támadott alapítványt

A norvég civil támogatási program sikeres lebonyolítását ismerték el.

Kitüntette a Miniszterelnökség a Norvég Civil Alap magyarországi támogatásait felügyelő alapítványokat a Norvég Alap 2009-2014-es pályázati ciklusának sikeres lebonyolításáért – írja a Mérce.hu. Az elismerést az Autonómia, DemNet, Kárpátok és Ökotárs alapítványok nevében Móra Veronika vehette át, a pályázati ciklus záró konferenciáján.

A portál felidézi: 2014-ben a Miniszterelnökség alá tartozó Kormányzati Ellenőrzési Hivatal épp az Ökotárson és a Norvég Civil Alapon keresztül sújtott le először a civilekre, a kormány és Lázár János sikkasztással vádolta Móra Veronikát és munkatársait. Az Ökotárs irodájában törvénytelennek minősített házkutatást tartott a Készenléti Rendőrség, amelynek során Mórát elvitték a helyszínről. Az ügyből diplomáciai feszültségek is keletkeztek Norvégiával.

Most a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára, Vitályos Eszter arról beszélt, hogy a program kapcsán számos fejlesztés, így iskolafelújítások és falusi közterek rendbetétele valósult meg, bár hozzátette: „a megvalósítás nem volt mindig zökkenőmentes”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik