Közélet

Kedélyes akciófilmre emlékeztetett a Jobbik plakátjának átmázolása

A rendőr ujja a gombon, Umbridge hasonmása magyaráz, közben a festő dolgozik. Elképesztő kabaréjelenetet mesélt el olvasónk a budaörsi plakátfestés második részéről.

Tegnap Budaörsön pont akkor mentem el, amikor másodszor is lefestették szép fehérre a Jobbikos plakátot. Megálltam, csináltam pár fotót, meg beszélgettem egy jót a két tisztviselővel, akik vigyázták a festőbrigád munkáját, és a két rendőrrel, akik vigyázták a tisztviselők munkáját.

Így kezdődött nevét inkább nem vállaló olvasónk beszámolója, aki arról írt, ami már megtörtént egyszer. November 10-én Wittinghoff Tamás polgármester szúrta ki a városházáról, hogy hivatalos személyek pózolnak a Bretzfeld utcai plakáthelynél, miközben elegánsan lemázolják a Jobbik poszterét. Azóta ezt ismét kihelyezte a Jobbik, de úgy tűnik, hétfői tartott a dolog.

Komcsi módra festették át a Jobbik plakátját
Rendőri felügyelettel történt.

Két fotót is kaptunk, amiken látható a jól átgondolt, megszervezett munka. Az egyiken látható, ahogy biztos távolból, az út túloldaláról figyeli két rendőr és két civil ruhás személy a Jobbik politikusainak lemázolását:

Forrás: 24.hu/ olvasónk

A másikon maga a negyedkész mű sejlik föl:

Forrás: 24.hu/ olvasónk

Olvasónk azt írja, november 27-én, délután 2 óra körül parkolóhelyet keresett a környéken, amikor kiszúrta a jelenetet. Mivel parkolás után még volt kis ideje, szóba elegyedett az illetőkkel. Először az ő parkolásuk mikéntjét firtatta, így:

Először a rendőröket kérdeztem, hogy szabályos-e a járdán parkolni, de helyettük a hölgy (akiről valamiért Dolores Umbridge karaktere ugrott be) válaszolt, miszerint munkavégzés folyik, ilyenkor szabad.

Mivel nem a KRESZ mestere olvasónk, ezért nem ragozta tovább, úgyhogy rákérdezett a plakát lefestésének miértjére. Erre az ott álló úr azt felelte, mivel a Jobbik nem tud elszámolni a beérkezett támogatásaival, a plakát eltávolítható. Olvasónk azonban szemfülesen megjegyezte,

a plakátot épp nem eltávolítják, hanem átfestik.

Erre azt mondták, ez ugyanaz, mire jött a fifikás válasz olvasónktól:

leszereltem annyival, hogyha engem most távozásra szólítanának fel, elég lenne-e egy fehér lepedőt magamra tekerni?

A beszélgetésnek ezzel nem volt vége. Forrásunk közölte a tisztviselőkkel, hogy mint budaörsi lakos, rondának tartja-e megoldást, nem lehetne-e gyerekek rajzaival eltakarni a plakátot, mire mindenki jót nevetett. Kérdezgette még tőlük, hanyadik festés ez, javult-e a részidejük a múltkorihoz képest, honnan van a festék, kapnak-e rá kedvezményt. Óvatosan, minden szavukra figyelve feleltek neki.

Megkérdezte még, országos kampány lesz-e, amire azt a választ kapta, ez a területi tisztviselők feladata. Végül engedélyt kért a fotókra, amiket azzal a feltétellel elkészíthetett, hogy az arcok nem látszódnak. Érdekesség, hogy az egyik rendőrnél kézi kamera volt, a keze a felvétel gombon volt, hogy bármikor rögzíthesse, ha valami történik,

mint amikor egy akciófilmben a robbanószerkezet kioldóján tartja az ujját…

Végül olvasónknak mennie kellett, de addigra két vödör festék árán végeztek is a munkával, forrásunk pedig mosolyogva távozott, miután további jó munkát kívánt.

(Kiemelt kép: 24.hu/ olvasónk)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik