Közélet

Soros: Orbán maffiaállamot irányít

A milliárdos tisztázó kampányt indít. Nemcsak cáfol, hanem le is leplezi a kormányt.

Hétfőn Soros György ellentámadásba lendült, közzétett egy szöveget, amelyben tételesen cáfolta a nemzeti konzultáció állításait, majd telefonos interjút a The Financal Times-nak is, amelyben elárulta, miért törte meg a hallgatást. A 168 Órának a Nyílt Társadalom Alapítvány szóvivője azt mondta:

Soros György eldöntötte, hogy tiszta vizet önt a pohárba, s megismerteti az igazságot a magyar és nemzetközi nyilvánossággal.

Csontos Csaba emlékeztetett rá, maga a milliárdos tette nyilvánvalóvá, azért kell megszólalnia, mert a magyar kormány titkosszolgálati fenyegetéseket fogalmazott meg és félti az alapítvány és az általa támogatott civil szervezetek biztonságát. Soros a telefoninterjúban úgy fogalmazott, tragédia az országnak,

hogy kormánya gyűlöletkeltéssel és a lakosság félrevezetésével törekszik megtartani hatalmát.

A Soros-terv nézeteinek szándékos félremagyarázása azért, hogy a választók figyelmét elterelje az oktatás, az egészségügy rossz állapotáról. A nemzeti konzultációs kérdőív állításai csúsztatásokat és nyilvánvaló hazugságokat tartalmaznak ugyanezért.

A 168 Óra információi szerint Soros György tisztázó kampányt indít, felfedi a valóságot arról, miért próbálja bemocskolni a kormány, miként alakult viszonya a Fidesszel, milyen tevékenység az, amit végez. Nem szomorkodik, de nem hallgat tovább.

A menekültkérdésben Soros azt támogatja, hogy a menekülteket azokba az országokba küldjék, amelyek be akarják őket fogadni, és amelyekben a menekültek is maradni szeretnének.

A milliárdos Orbán Viktorról azt mondta: amikor támogatta, egy fiatal diákcsoport vezetőjeként az akkor fennálló rezsim ellen szervezkedett, megérdemelte a támogatást a tanulmányaihoz.

Valójában Orbán az, aki átalakult, az akkori rezsim elleni lázadás vezetőjéből egy maffiaállam vezetőjévé.

Az EU-nak keményebb választ kell adnia arra, ahogy Orbán a civilekkel bánik, foglalkoznia kell a magyarországi jogállamisággal is, mert  a jelenlegi magyar rezsim túl messzire ment. Csontos Csaba is ezzel magyarázta a 168 Órának, hogy Soros György most a nyilvánosság előtt vágott vissza a kormánynak.

Soros pénzt, Orbán munkát ad a civileknek
Megszólalt a Fidesz "mumusa". Egykor együtt dolgozott vele a párt több vezetője. Lelkesen hálálkodtak Sorosnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik