Közélet

Összemigránsozná a Fidesz-KDNP Botkát

24.hu
24.hu

2017. 11. 16. 17:24

Aláírásgyűjtésbe kezd a szegedi Fidesz, nehogy migránsokat fogadjon be Botka László városa. Botkáék pedig nem akarnak ilyesmit.
Korábban a témában:

Szegedre csak a kormány tud menekülteket küldeni – reagált Botka László polgármester kabinetje arra, hogy a Fidesz és a KDNP csütörtökön bejelentette, kikérik a helyiek véleményét az illegális migrációról, és aláírásgyűjtést indítanak.

A kabinet szerint Magyarországon csak a kormány tud menekülteket, migránsokat fogadni, városok nem. Menekültstátuszt ugyanis a magyar állam adhat.

A Fidesz húszezer ellenőrizetlen gazdasági migránsnak adott már el letelepedési kötvényt, és a menekültként a határra érkezőknek is csak a magyar állam, a kormány tudja engedélyezni a letelepedést – áll a közleményben.

A kabinet szerint miközben a Fidesz egy újabb értelmetlen kérdésre vár választ polgároktól, Szeged vezetését inkább az aggasztja, hogy a Fidesz-kormány miatt magyarok százezrei, köztük szegediek költöztek már el az országból. Magyarország fő baja ugyanis nem a be-, hanem a kivándorlás.

A közleményben kitértek arra is, hogy Szegeden sok német cég vagy német-magyar vegyesvállalat működik. Munkájuk, adójuk révén is tud Szeged fejlődni. Ezért felszólították a Fideszt, hogy felelőtlen hangulatkeltéssel ne veszélyeztesse a Németország és Magyarország közötti jó kapcsolatokat, és ne nehezítse a szegedi német vállalkozások működését.

Előjött a régi mantra

Nógrádi Tibor, Fidesz szegedi frakcióvezetője csütörtökön úgy fogalmazott, Magyarországon két politikus, Gyurcsány Ferenc és Botka László támogatta az illegális migrációt és a kötelező betelepítési kvótát. Az utóbbi időben ráadásul felerősödtek azok a hangok, hogy a kötelező betelepítés esetén Szeged lenne a „célváros”.

Ezért a Fidesz és a KDNP kikéri a szegediek véleményét, azt a kérdést teszik föl. „Akarja-e ön, hogy Botka László segítségével közvetlen környezetébe migránsokat telepítsenek?” – közölte a politikus. Elmondta, a kérdőíveket a Fidesz helyi irodájában, illetve a városban fölállított standokon írhatják alá az emberek, emellett otthonaikban is felkeresik a szegedieket. Az aláírásgyűjtés első ütemben december 17-ig tart, majd januárban folytatódik, míg a teljes lakosságot el nem érik.

(MTI; Kiemelt kép: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.