Közélet
Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Kőkemény követelést szegezett Molnár Gyulának a pesti MSZP

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

újságíró. 2017. 11. 16. 17:13

Elegük van a budapesti MSZP-seknek a tökölésből, jelölteket, listát akarnak, közöset, szépet. A vidéki szervezetek is hőbörögnek már.
Korábban a témában:

December 9-én szocialista kongresszust tartanak, és erre már most készül az MSZP budapesti szervezete: ultimátumszerű határozatokat fogadtak el a Zoom szerint, amin követelik:

közös miniszterelnök-jelöltet és közös ellenzéki listát is fogadjon el a párt.

A lap szerint ez jelzi, hogy kezd elfogyni a levegő Molnár Gyula MSZP-elnök körül, elege van a tagságnak a vég nélküli egyeztetésekből, eredményt akarnak. A párt megyei elnökei is gyors megoldást sürgetnek. Mindez azrét súlyos kihívás, mert ahogy Hiller István választmányi elnök korábban elmondta, a szocialisták februárban állítottak volna kormányfőjelöltet. Ahogy fogalmazott:

Nagyon valószínű, hogy december elején a programot, a párt választási listáját és a 106 egyéni jelöltet mutatjuk be – utóbbiak esetében azzal a megkötéssel, hogy ha van ellenzéki oldalon megállapodás, akkor a névsor változhat. A kongresszus másik ülésnapján pedig, mintegy két hónappal később, a politikai kampány nyitányaként bemutatjuk a további személyeket és a kampánycsapatot.

„Elég erős figyelemfelhívás a legfelsőbb vezetésnek” ez Gőgös Zoltán szerint. Erről az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt nem sokkal a fenti hír kikerülése után. Szerinte amíg tárgyalnak, az egyéni jelöltek nem tudnak kampányolni. „Valószínűleg én maradok” – mondta Gőgös, aki szerint nem azokon a körzeteken van a vita, ahol nehéz nyerni. A budapestiek felvetése pedig jogos – zárta mondandóját a párt elnökhelyettese.

(Kiemelt kép: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.