Közélet

Jóhírnév megsértése miatt pert indítanak a Lokál kiadója ellen

Az LMP-közeli Reflektor blogról azt írta a kormánybarát bulvárportál, hogy hazudtak, amikor azt írták, fideszes aktivisták bántalmaztak egy vak zongoraművészt.

November 6-án írta meg a Reflektor blog, hogy fideszes aktivisták megtépték Weszely Ernő zongora- és harmonikaművészt. Az idős nők azzal csengettek be az idős, vak férfi otthonába, hogy Soros Györgyről szóló tájékoztató anyagot hoztak, és megkérdezték, kitöltötte-e már a nemzeti konzultációt. A vak férfi azt válaszolta, hogy nem, a füzetet pedig kidobta a kukába. Erre a nők elkezdték tépni a haját és a bal fülét, „rikácsoltak, hogy milyen hálátlan, migránsoztak, kerítéseztek, Soros-bérenceztek”. Végül a szomszéd vetett véget a dolognak.

A blog a zongoraművész lányának, Weszely Zsuzsának az elmondása alapján számolt be a történtekről, a kormánypropaganda pedig gyors ellentámadásba lendült. A Fidesz közleményben azt írta, hogy „Az LMP által foglalkoztatott Ron Werber gyűlöletgyára álhírekkel támadja a nemzeti konzultációt”.

Nem maradt le az eseményekről kormánypárti bulvárlap, a Lokál sem, november 7-i cikkében az áll: „Az LMP újra és újra bebizonyítja, hogy Soros György érdekeit szolgálják, a nemzeti konzultáció egyik leghangosabb támadói, ami nem is csoda azok után, hogy Szél Bernadett maga is Soros katonája, korábban a Soros által pénzelt migránspárti szervezeteknek dolgozott.” November 8-án pedig már egyenesen arról írtak, hogy az LMP tanácsadójának, Ron Werbernek a kitalációja lehet a történet.

Pert indítanak

A Reflektor blogot kiadó Fényszóró Média Alapítvány arról tájékoztatta lapunkat, hogy jóhírnév megsértése miatt pert indítanak a Lokált kiadó Modern Media Group Zrt. ellen. Ezen kívül helyreigazítást kérnek. Szerintük ugyanis a lap valótlanul állította, hogy a Reflektor hazudott volna.

Mint írták:

Nem életszerű, hogy Weszely Ernő elismert zeneművész pusztán fantáziált volna arról, hogy a két kormánypárti aktivista fizikailag is bántalmazta.

A helyi Fidesz elismerte, hogy a két aktivistájuk járt Weszelynél, és tény, ahogy megjelent a szomszéd, a két hölgy mindent hátrahagyva elsietett a helyszínről. A Fidesz által előadott kedélyes beszélgetést minden bizonnyal nem egy köszönés nélküli menekülés követte volna.

Hozzátették: megdöbbentek azon, hogy „hogy a Fidesz propagandaterméke az aljasságnak milyen fokait éri el”.

Abban nem tévedett a Lokál, hogy a Fényszóró Média Alapítvány – és a Reflektor – LMP-közeli, ezt a kapcsolatot azonban nem tagadták. A kuratórium elnöke Csarnó Ákos, aki 2014-ben a párt egri polgármesterjelöltje volt, de benne van az alapítványban Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja is. Azt azonban kihangsúlyozták lapunknak, hogy a feljelentést nem az LMP, hanem az alapítvány nevében tették.

Fotó: MTI/Nándorfi Máté

Ajánlott videó

Olvasói sztorik