Belföld

Fideszes házalók tépték meg az idős vak zenészt

Mert nem volt nyitott a nemzeti konzultációra.

Megtéptek egy idős, vak zongora- és harmonikaművészt a sorosozó nemzeti konzultációval házaló nyugdíjas nők – írja a Reflektor.

Az LMP-közeli blog a bántalmazott Weszely Ernő lányának elmondása alapján írt a történtekről, hozzátéve, a művész is megerősítette a történteket. Azzal csengettek be III. kerületi lakásába, hogy tájékoztató anyagot hoztak Soros Györggyel kapcsolatban, és megkérdezték, kitöltötte-e már a nemzeti konzultációt. A vak férfi azt válaszolta, hogy nem, a füzetet pedig kidobta a kukába. Erre a nők elkezdték tépni a haját és a bal fülét, „rikácsoltak, hogy milyen hálátlan, migránsoztak, kerítéseztek, Soros-bérenceztek”.

A szomszéd vetett véget a dolognak, amikor megkérdezte, segíthet-e. Weszely csodálkozva állt, a fideszes házalók pedig elmenekültek – számolt be a művész lánya, aki abban sem biztos, hogy az idős nőknek leesett-e, hogy az apja nem lát.

Az Index megkereste Weszely Ernőt, aki elmondta, nem fordult a rendőrséghez, mert nem látja értelmét, viszont fel szeretné hívni a figyelmet arra, hogy milyen szégyenteljes dolgok történnek az országban.

Remélem, a felelősök talán elgondolkoznak arról, hogy határt kéne szabniuk az őrületnek

– jelentette ki.

A III. kerületi önkormányzat sajtósa a portálnak azt mondta: eddig nem hallottak az esetről, de Bús Balázs polgármester megkeresi a művészt, akit nagyra tart, és sok önkormányzati eseményre elhívják őt zenélni. Az önkormányzat viszont úgy véli, ebben az ügyben nekik nincs tennivalójuk, Weszelynek kellene feljelentést tennie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik