Közélet

Éjszaka sétálóutca lesz a Kazinczyból

Azt már korábban megírtuk, hogy sétálóutca lehet a bulinegyed egyik legforgalmasabb szakaszából, most pedig az önkormányzattól kapott válaszból kiderült, hogyan változik a Király utca és Rákóczi út közötti szakasz forgalmi rendje, és hogy mennyiből alakítják át a Kazinczy utcát.

Az ingyen pisilés, az éjszakai polgármester és a sétáló Kazinczy utca még megmentheti a bulinegyedet
A budapestiek mintha már le is mondtak a volna környékről, de a vendéglátósok sem ilyen bulinegyedet akarnak.

A Kazinczy utca a Dob és a Dohány utca között eddig is úgy nézett ki, mint egy sétálóutca – térkővel burkolták le, a sok étterem és kocsma miatt a járda alig bírta el a tömeget, balesetveszélyes volt –, csak éppen a Király utcától egészen a Rákóczi útig át lehetett hajtani. Ez változik, a forgalom csökkentését Az Élő Erzsébetvárosért Egyesület (AZÉRT) kezdeményezte, és az önkormányzat elfogadta a javaslatot.

Az előreláthatólag 32 millió forintos beruházás után a Kazinczy időszakosan, az esti óráktól lesz sétálóutca. 

A 32 millióból az AZÉRT egyesület vállalt 10 millió forintot, a fennmaradó összeget pedig az önkormányzat fedezi. Hogy pontosan hány órától lesz tilos az áthajtás, az még nem derült ki, a VII. kerületi sajtóosztály kérdéseinkre azt írta, hogy a kiviteli terv elkészítése folyamatban van, ebben már szerepelni fognak a pontos számok is, hogy mennyi lesz a sétálóutcává alakítás végösszege. Ha megvan a kivitelező, akkor elkezdődhetnek a munkálatok.

Egyelőre nem tudjuk, hogy mennyire fogja befolyásolni a Blaha Lujza tér felújítása a tervet, elkészülhetnek-e a következő szezonig, mindenesetre a kerület a kereszteződéseknél süllyedő oszlopos megoldással tiltja ki az autókat az esti csúcsban, illetve

megfordítja a haladási irányt a Dohány és a Dob utca között, ami jó eséllyel a nappali forgalmat is csökkentheti. 

Borítókép: Fotó: 24.hu/Berecz Valter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik