Közélet

Megérkezett Amerikába a Las Vegas-i mészárló barátnője

Kedd éjjel a Fülöp-szigetekről az Amerikai Egyesült Államokba utazott Marilou Danley, a Las Vegas-i lövöldözés elkövetőjének barátnője – írja a BBC.

A nőt szövetségi ügynökök várták egy Los Angeles-i repülőtéren, és hamarosan kihallgatják.

Fotó: Europress/AFP/Las Vegas Metropolitan Police Department

Beszámolók szerint Stephen Paddock százezer dollárt utalt át neki a Fülöp-szigeteki bankszámlájára a vasárnapi tömegmészárlást megelőzően. Egy neve elhallgatását kérő amerikai nyomozó a Reutersnek azt nyilatkozta, vizsgálják, hogy a férfi egyfajta életbiztosításnak szánta-e az elutalt összeget.

Helyi lapok arról írtak, hogy Marilou Danley szeptember vége óta tartózkodott a Fülöp-szigeteken. Nővérei elmondása szerint egészen addig nem is tudott az útról, amíg Paddock nem adta át neki a repülőjegyét.

Elküldte őt, hogy ne tudja megakadályozni a tervében

– nyilatkoztak.

Eric Paddock, Stephen Paddock öccse a The New York Times megkeresésére arról beszélt, hogy testvére szerette és megbízott a barátnőjében.

A mészárló szeptember 28-án csekkolt be a Las Vegas-i Mandala Bay Hotelbe Danley személyazonosító igazolványait felhasználva.

A 64 éves férfi vasárnap éjjel nyitott tüzet egy country koncert résztvevőire. A támadásban 59 ember meghalt és további több mint 500 megsérült. A rendőrök már holtan találtak rá 23 fegyverrel a szobájában. Paddocknak korábban nem volt dolga a hatóságokkal, indítéka egyelőre ismeretlen.

Hogy lehet ennyi fegyvert bevinni egy hotelbe?
23 fegyvert találtak a Los Angeles-i lövöldözés elkövetőjének szobájában. Miért nem ellenőrizte senki Stephen Paddockot?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik