Közélet

Több mint félmilliárd forint jut sportparkokra

Az év végéig legalább 65 településen létesülnek sportparkok mintegy 650 millió forint értékben – olvasható a Magyar Nemzetben. Az érintett települések között vannak kisebb falvak és megyeszékhelyek egyaránt.

A lap azt írja, hogy négy típusú sportparkot lehet építeni, ezeknek különböző az alapterülete és a felszereltsége, igény szerint futókör is tartozik hozzájuk.  A parkokra az egyes településeknek pályázniuk kell, be kell adniuk egy működési tervet, valamint ki kell fejteniük, hogy hogyan illene bele a közösség életébe a park.

Az önkormányzatoknak az ingatlant kell állniuk, a pénzt azonban nem ők kezelik, a parkokat a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozó Nemzeti Sportközpontok építteti meg a kiválasztott cégekkel. Ilyen például a vizes vb-re szinkronúszó-medencéket 4,9 milliárdért vagy a Seszták Miklós NFM-tárcavezetőhöz köthető kisvárdai stadiont 2 milliárdért felépítő Penta Industry. De a kivitelezők között ott van a vizes vb akkreditációs központját felhúzó és a kisvárdai sportcsarnokot felújító Nyírépszer Hungária Kft. is.

Felcsúton B típusú sportpark fog épülni, amely legalább 70 négyzetméteres, és többek között olyan sporteszközök lesznek benne, amelyek húzódzkodásra, has- és hátizom-erősítésre alkalmasak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik