Közélet

Macron kampánycsapatánál járt a Momentum

A Momentum Mozgalom vezetői közül többen is Párizsba utaztak kedden, hogy találkozzanak Emmanual Macron francia elnök pártjával és annak kampánycsapatával, a La République En Marche-sal.

A delegációt a Momentum frissen megválasztott elnökségi tagja, Cseh Katalin vezette, de jelen volt a szervezet több vezetője is.

Az En Marche a kezdetektől fogva inspirációként szolgált a Momentum számára, ezért is éreztük nagyon megtisztelőnek a meghívásukat. Továbbá remek lehetőség volt ez tudás- és tapasztalatcserére is, amikkel felvértezve elindíthatjuk majd a mi saját országos választási kampányunkat is

– mondta Cseh Katalin, a Momentum elnökségi tagja.

A látogatás során a Momentum adatelemző és kommunikációs csapatának tagjai, a párt igazgatója és a nemzetközi kapcsolatokért felelős csoportjának a vezetői is találkoztak a francia párt kampánycsapatának vezetőivel.

A delegáció részt vett az En Marche új székházának megnyitó ünnepségén is, ahol a francia elnök feleségével, Brigitte Macronnal is találkoztak.

A Momentum egy olyan új, progresszív politikai kultúra részese Európában, melynek az En Marche is jeles képviselője. Örömmel dolgozunk hasonló gondolkodású politikai szereplőkkel, akik támogatják az Európa-párti kezdeményezéseinket

– nyilatkozta Cseh Katalin.

Kiemelt képünkön a Momentum vezetői (Cseh Katalin, Hajnal Miklós) és kampánycsapatának tagjai láthatóak Brigitte Macronnal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik