Közélet

Nem nyomoz az ügyészség a Fidesz-plakátok ügyében

A Fővárosi Főügyészség elutasította az MSZP-s Nyakó István beadványát a Fidesz 2010-es plakátkampányával kapcsolatban, mondván

nem vetődik fel bűncselekmény gyanúja.

Az ügyészség azt közölte:

A feljelentés és az annak alapját képező cikk olyan feltételezésen alapult, amelyet már az ugyanabban a cikkben hivatkozott számvevőszéki jelentés tartalma is önmagában alapjaiban cáfolt.

Az ellenzéki párt sajtófőnöke júliusban csalás miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést miután a 24.hu-n megírtuk, hogy a 2010-es választások idején a Simicska Lajoshoz köthető Mahir Cityposter rekord olcsó árakat biztosított a Fidesznek és 1300 plakátot számla nélkül helyeztek ki. A Fidesz azóta a Jobbikot támadta azzal, hogy Simicskáék olcsóbban adják a pártnak a plakáthelyeket, holott 2010-ben a kormánypárt a Jobbik adataiból kalkulálható ár 58 százalékát fizette csupán plakátonként.

Nyakó István a feljelentéskor azt nyilatkozta: a Fidesz 2010-es alapszabálya szerint a kampányköltésekről csak az Orbán Viktor által vezetett országos elnökség, az elszámolások jóváhagyásáról pedig a Kövér László által vezetett országos választmány dönthetett. Vagyis a csalások két fő szervezője a mostani miniszterelnök és a házelnök, az ország két közjogi méltósága.

Később megírtuk, hogy büntetőfeljelentés megtételét tervezi a HírTv Zrt. a társaság korábbi menedzsmentjének a 2010-es választási kampányban való közreműködése miatt. Ugyanis az eddigi belső vizsgálatban nem találták nyomát annak, hogy kiszámlázták volna a Fidesznek a hirdetésszervezésen keresztül megrendelt köztéri reklámok költségeit.

Nincs nyoma, hogy számlázták volna a Fidesz 2010-es plakátjait
A HírTv-nél nem találják a hét évvel ezelőtti számlát, Simicska Lajosék feljelentésre készülnek a régi menedzsment tevékenysége miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik