Közélet

Rétvári: a gazdasági növekedés miatt egyre többen tudnak nyaralni

Retvari-Bence(960x640).jpg (Array)
Retvari-Bence(960x640).jpg (Array)
Az uniós átlagot messze meghaladja az emelkedés – mondta az államtitkár.

Évről évre egyre többen engedhetnek meg maguknak legalább egy hétnyi nyaralást, emögött elsősorban a családok javuló jövedelmi viszonyai állnak – erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára beszélt az MTI-nek.

Rétvári Bence az EU statisztikai hivatala, az Eurostat friss adataira reagált. Eszerint az elmúlt öt évben 15,6 százalékkal nőtt azoknak a magyaroknak az aránya, akiknek van fedezete a nyaralásra. Ez a növekedés „az uniós átlagot messze meghaladja”, a 28 tagállam közül Magyarország produkálta a hatodik legnagyobb emelkedést – emelte ki az államtitkár.

Kifejtette: az elmúlt években beindult gazdasági növekedésnek döntő szerepe van abban, hogy több családnak jut pénze a nyaralásra is. Mindehhez hozzájárulnak a családtámogatási intézkedések, az adócsökkentés, a rezsicsökkentés és a munkahelyteremtés. Sokaknak segítség a nyaralás során az Erzsébet-táborok kedvezményes lehetősége vagy a SZÉP-kártya nyújtotta üdülés. A jövőben az eredmények további javulásához hozzájárulhatnak az ágazati béremelések és a minimálbér radikális emelése – mondta Rétvári.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik