Közélet

Rétvári szerint ma sokkal több CT és MR van a kórházakban, mint 2010-ben

Erről azután beszélt az államtitkár, hogy kiderült: nyitott mellkassal kellett másik intézménybe vinni egy beteget, mert az Országos Kardiológiai Intézetben nem volt eszköz a vizsgálathoz.

Rétvári Bence szerint Magyarország nagyot lépett előre 2010 óta a CT- és MR-berendezések számát tekintve. Míg 2010-ben 30 MR-készülék volt használatban, mára 65 van belőlük, a CT-berendezések száma pedig 73-ról 104-re nőtt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta, másfél évvel ezelőtt a kormány közel 50 milliárd forintot költött az állami intézményekben működő képalkotó diagnosztikai eszközök fejlesztésére, és a következő években is újabb beszerzések várhatók.

Ma azok a politikusok keveslik ezt a növekedést, akik kórházfejlesztések helyett vizitdíjjal és kórházi napidíjjal akarták megsarcolni a betegeket

– mondta Rétvári.

Az RTL híradója a múlt héten számolt be arról, hogy az Országos Kardiológiai Intézetben, ahol a legbonyolultabb szívműtéteket végzik, se CT, se MR nincs, egy súlyos állapotú beteget nyitott mellkassal vittek át egy másik kórházba, hogy elvégezhessék rajta a vizsgálatot. Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter pedig arról beszélt a napokban, hogy álhírekkel támadják a magyar egészségügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik