Közélet

Mészáros emberei átvették a veszprémi kézilabdacsapat vezetését

A teljes felügyelőbizottság és az igazgatóság nagy része cserélődött.

Mészáros Lőrinc bizalmi emberei kerültek a veszprémi kézilabdacsapatot működtető társaság élére – írja a Magyar Nemzet. A Veszprém Handball Team Zrt-ben csak az operatív és pénzügyi vezetésért ténylegesen felelős embereket hagyták a helyükön.

A részvénytársaság július közepén tartott rendkívüli közgyűlést. Itt rögzítették az új tulajdonos, a Duna Aszfalt megjelenését a társaságban. A felcsúti polgármesterrel szoros üzleti és baráti viszonyt ápoló Szíjj László cége 52 százalékos részesedést szerzett a kézilabdacsapatban.

A közgyűlésen lemondott a teljes felügyelőbizottság, illetve az igazgatóságból Ovádi Péter és Mihalovics Péter. Az igazgatóság másik két tagját, Várhegyi Attilát és Kálomista Gábort visszahívták tisztségéből. A régiek közül csak Sevinger Zsolt és Lakatos Antal maradt. A Magyar Nemzet úgy tudja, az elmúlt években Sevinger végezte a tényleges ügyvezetést, Lakatos pedig a helyi Kinizsi Bank tulajdonosaként pénzügyi okokból lehet fontos.

Az új vezérigazgató Tóth László lett, aki a Duna Aszfaltban ügyvezető. A felügyelőbizottságba bekerült Csík Zoltán, aki Mészáros számos cégében vezető pozíciót tölt be, illetve Antal Kadosa Adorján közbeszerzési szakértő és Vörös József, a felcsúti polgármester jogi képviselője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik