Közélet

A Mazsihisz a Soros-féle plakátkampány leállítását kérte Orbántól

Heisler András levelet írt a miniszterelnöknek, amiben azt írja, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége az első pillanattól kezdve felhívta a figyelmet arra, hogy a „sorosozás” komoly kockázatokat hordoz.

„Ez a kampány nem nyíltan antiszemita, de ettől még nagyon is alkalmas arra, hogy kontrollálatlan, többek között antiszemita indulatokat keltsen. Az elmúlt napok bizonyították, hogy félelmünk nem volt alaptalan. Budapest és néhány nagyváros utcáin Magyarország történetének sötét időszakait idéző feliratok jelentek meg a kihelyezett plakátokon, de a láthatatlan társadalmi kár már alighanem súlyosabb ennél.”

Arra kéri Orbánt, intézkedjen a kampány azonnali leállításáról, vonják vissza utcáinkról és tereinkről a plakátokat.

„Önöknek, választott vezetőinknek történelmi felelősségük, hogy ne engedjék hazánkban elhatalmasodni a gyűlöletet, ne fordítsák egymással szembe a magyar embereket. Ezek a mérgező üzenetek ártanak egész Magyarországnak. Nemcsak magunkért szólunk, de magyar identitásunkhoz hozzátartozik zsidó büszkeségünk és méltóságunk védelme is.”

A másik magyar zsidó szervezet, az EMIH első embere, Köves Slomó korábban azt mondta, a „sorosozás” nem antiszemitizmus, de ettől még nem hasznos és nem jó, amit a kormány csinál. Ugyanakkor Orbán a védelme alá vette a magyar zsidó közösségeket, erről Izrael állam főrabbijának beszélt.

5,6 milliárdot plakátol el a kormány Soros ellen
Folyik a közpénz, már utcán a legújabb plakátok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik