Közélet

Így csapatják az informatikusok

Egészen fantasztikus felmérés esett be csütörtök reggel a szerkesztőségbe. A Petend készített egy anonim felmérést arról, hogyan buliznak az IT-szektorban dolgozó emberek. Az IT itt az információs technológiát takarja, de nevezzük csak őket informatikusoknak.

A kutatást reprezentatívnak nehéz nevezni, mert csak 149-es mintán készült.

Az informatikusok a felmérések szerint 90 százalékban férfiak, és 49 százalékban a 31-40 évesek közül kerültek ki.

A kimozdulási hajlandóságuk döntő többségben a „havonta 1-2 alkalom” és a „néhány havonta” között mozog.

Ami meglepő, mert az enyém is.

Bár a fentiek alapján ez viszonylag ritkán fordul elő, de ha már elmennek szórakozni, akkor ezt túlnyomó többségben szombaton (78 százalék), vagy pénteken (59 százalék) teszik. Ennek fényében nem meglepő, hogy a Petend Kft. által megkérdezett IT-sok átlagos szombat estéje otthoni kikapcsolódással telik, hiszen csak 36 százalék válaszolta azt, hogy elmegy otthonról szórakozni, feltöltődni. Ekkor a kikapcsolódásra szánt időt a magyar IT-sok többsége legszívesebben a barátokkal való evés-ivásra, vagy csak sörözésre, illetve utazásra, olvasásra, könnyűzenei koncertre járásra és – nem annyira meglepő módon – a számítógépes játékra fordítja.

– írja a közlemény.

De a legnagyobb tényfeltárás az ételeknél van:

 Ami az ételeket illeti, a sztereotípia beigazolódott: valóban a pizza vezet. Szorosan mögötte nyomul a hamburger, a grill ételek és a gyros.

Illetve nem, tévedtem, csak most jön a legnagyobb tényfeltárás:

A kérdőív végén az utolsó sztereotip feltételezés is terítékre került: tényleg a rockzene az IT-sok kedvence? Nos, igen. Ez az állítás is beigazolódott. Kikapcsolódáshoz és munkához is egyaránt a rockzenét választja a legtöbb IT-s. Természetesen akad más is a palettán: az elektronikus, a pop és a metál bulizáshoz, a világzene és a jazz pedig a munkához kedvelt választás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik