Közélet

Kunhalmi nyílt levélben kért magyarázatot a Jahn Ferenc Kórház főigazgatójától

Kedden robbant a hír, miszerint a Jahn Ferenc kórház ápolói inkább az IKEA-ba mennek dolgozni, mert az jobban fizet. Az intézmény tagadta az információkat, mondván nem volt tömeges felmondás, csak a jelenleg is zajló felújítások miatt vannak kevesebben. Erre tett rá még egy lapáttal az egészségügyi államtitkár, aki szerint logikus a nyári felújítás, mert a betegek egy része ilyenkor nyaral.

Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő csütörtökön tollat fogott és nyílt levélben kérte Dr. Ralovich Zsoltot, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet főigazgatóját, hogy tisztázza a helyzetet.

A politikus nyílt levelét alább változtatás nélkül közöljük.

Nyílt levél Dr. Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet főigazgatójának

 

Tisztelt Igazgató Úr!

 

Az elmúlt időszakban az ön által vezetett Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház igencsak ellentmondásos hírekkel szerepel a sajtóban. Ez azért is baj, mert önök 450 ezer ember ellátásáért felelnek – pontosan ennyi ember fél ma attól, hogy megbetegszik és a Jahn Ferenc kórházban fogják kezelni. Ahogy nemrég az intézményükben talált halott és az epilepsziás rohammal küszködő várandós beteg kálváriája, most a belgyógyászati osztály bezárása borzolja a kedélyeket. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár és Németh Szilárd Fidesz-képviselő szerint az osztály nem munkaerőhiány, hanem felújítás miatt tart zárva. Arra kérem önt, hogy segítsen tisztázni ezt a kérdést.

 

Teljes mértékben érthető, hogy a kórház gondokkal küzd, hiszen a Fidesz-kormány az elmúlt években százmilliárdokat vont ki az egészségügyből. Egyetlen felelős orvost vagy intézményvezetőt sem hibáztathatunk azért, ha az ellátásban vannak problémák.

 

Azonban ahhoz, hogy 450 ezer embert megnyugtassanak, valamivel többet kellene tenni annál, hogy egy Fidesz- és Deutsch Tamás-közeli kommunikációs céget foglalkoztatnak havi 800 ezer forintért, amiből egyébként orvosok és ápolók fizetését is lehetne finanszírozni.

 

Ezért arra kérem Önt, hozzon nyilvánosságra minden olyan dokumentációt, ami igazolja, hogy a kórházban valóban éves felújítás zajlik, a belgyógyászati osztály pedig zavartalanul működik, a munkatársak pedig – szemben a szakmában és médiában megjelent állításokkal – betöltik korábbi pozíciójukat.

 

Csaknem félmillió aggódó választópolgár nevében előre is köszönöm az együttműködését.

 

Tisztelettel:

 

Kunhalmi Ágnes
országgyűlési képviselő

Ajánlott videó

Olvasói sztorik