Gazdaság

Jahn Ferenc Kórház: nem volt tömeges felmondás

Kórházunkban az egyes sajtósugalmazásokkal ellentétben nem történt tömeges felmondás.

Ezzel indít a  Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet hivatalos közleménye, amelyben arra a keddi Hír TV-s hírre reagáltak, miszerint tömeges felmondás, és Ikeába szerződés miatt kellett volna bezárni a III. számú belgyógyászatot.

Inkább az IKEA-ba mentek dolgozni a Jahn Ferenc kórház ápolói, mert az jobban fizet
Tömegével mondtak fel, egy osztályt be is kellett zárni.

Mint írták, az intézmény mintegy 380.000 ember egészségügyi ellátását biztosítja a főváros dél-pesti kerületeiben és agglomerációjában. Hozzátették: a kórházban a betegellátás biztonsága és komfortja érdekében folyamatosan és tervezetten zajlanak felújítási és karbantartási munkálatok.

Az elmúlt hónapokban részben önerőből, részben az ellátási területünkhöz tartozó önkormányzatok valamint szponzorok támogatásával több osztályunk, részlegünk újult meg, betegeink és dolgozóink nagy örömére. Télen a Sebészeti osztály és a XX. kerületi Szakrendelő helyiségeit festettük ki, tavasszal a Gasztroenterológia újult meg, a közelmúltban a nagy forgalmú Kardiológiai ambulanciát szépítették meg kollégáink, a betegellátás zavartalan biztosítása mellett.

A jelentősebb felújítások és műszerbeszerzések átadó ünnepsége mindig sajtónyilvános rendezvény, sajnos az esetek túlnyomó többségében csak a helyi média érdeklődésével számolhatunk – szólnak be a sajtónak.

Jelenleg a kórház három osztályán, a neurológián, a kardiológián és a III. sz. belgyógyászaton zajlanak – egyes kórtermek használatának átmeneti szűkítésével is járó – tervezett karbantartások és felújítások, melyeket a nyári szabadságok és az alacsonyabb betegforgalom figyelembevételével folytatnak.

Ezekben a napokban a Dél-pesti Kórház 1249 ágyának mintegy 4 százaléka érintett közvetve vagy közvetlenül a felújítási munkálatokban. 267 aktív valamint 259 krónikus és rehabilitációs belgyógyászati ágyukból mindössze 42 használatát korlátozzák átmenetileg a karbantartások. A III. sz. belgyógyászati osztály egyik részlege is érintett, azonban az osztály nem zárt be – szögezik le.

A felújítási munkálatok a betegellátásunkban semmilyen zavart nem okoznak, területi ellátási kötelezettségünknek folyamatosan eleget teszünk – jelentik ki.

Az egészségügyben tapasztalható általános orvos- és szakdolgozó hiány ellenére a Dél-pesti Kórházban dolgozó orvosok és szakdolgozók mindent megtesznek a folyamatos, biztonságos, magas szakmai színvonalú betegellátás biztosítása érdekében – nyugtatnak meg végül.

Az államtitkár szerint is álhírről volt szó

Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár is álhírnek tartja az állítást, miszerint a nővérek és az ápolók tömegével mondtak fel a kórházban, hogy egy bútoráruházban dolgozzanak. Az egyik osztályt szerinte is festés miatt zárták be – hozta le szerdán a Hír TV.

Azt valószínűsítem, hogy valójában a szokásos hírekkel szemben, nevezzük ezt most egy álhírnek, valójában egy szokásos nyári festési tevékenység folyik, és azt el tudom képzelni, hogy van egy általában működő fluktuáció, az mindenhol van, de ennek mértéke nem haladja meg a szokásosat – mondta a tévének Ónodi-Szűcs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik