Közélet

A Rogánt fuvarozó cég is kapott egy lakást az I. kerületben

A lakóingatlant igen kedvező áron bérelhetik.

Igen kedvező áron, havi 101 ezer forintért bérelhet a budavári önkormányzattól egy 85 négyzetméteres lakást a Valton-Master Car Kft. – mondta el az Indexnek Veres Dávid független önkormányzati képviselő. A cég a Fideszhez közel álló biztonsági cég, a Valton leányvállalata volt, de a kiválás után is megmaradt az együttműködés. A portál megjegyzi:

a Valton-Master Car autójával fuvarozták Rogán Antalt, amikor helikopterrel ment esküvőre.

Emlékezetes: Rogán előbb letagadta a helikopterezést, de az azóta megszűnt Népszabadság fotókkal igazolta azt. A Rogán vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda azt közölte: Rogánékért „egy kedves ismerősük” ment a reptérre a Valton-Master Car flottájába tartozó Mercedesszel, ami egyébként naponta 80 ezer forintért bérelhető.

A cég által bérelt lakásról az Index megjegyzi: az nem üzleti célú, hanem lakóingatlan, a kft. mégis cégként veszi azt bérbe. A szerződés 2014 júliusától határozott ideig, 5 évre szól.

Veres Dávid úgy kommentálta az ügyet, hogy „miközben az egyszerű halandóknak a kerületben lakhatás szerény körülmények között is hiú ábránd, addig a polgármester saját családtagjait és jelentős árbevételű cégeket segít luxuskörülményekhez”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik