Gazdaság

A Kapisztrán téren is olcsón bérelhet Zsidai Zoltán Roy cége

Egy több mint ezer négyzetméteres ingatlanért 1,71 milliót fizetnek a Várban.

Öt lakás, étterem, üzlethelyiség és iroda is található abban az összesen 1023 m2-es ingatlanban, amelyet négyzetméterenként 1670 forintért bérel a budai Várban Zsidai Zoltán Roy cége az I. kerületi önkormányzattól – írja a hvg.hu.

A portál korábban beszámolt arról, hogy a szintén Zsidai érdekeltségébe tartozó Jamie’s Italian étteremnek helyt adó 400 m2-es helyiséget kétmillió forintért bérlik, és a felújításra való tekintettel hat havi bérleti díjat elengedett az önkormányzat. A Kapisztrán tér sarkán, közvetlenül a városháza mellett található komplexumot ennél is olcsóbban, havi 1,71 millió forint plusz áfáért bérlik azon szerződések alapján, amelyeket V. Naszályi Márta, a Párbeszéd képviselője kért ki a kerületi jegyzőtől.

A két részből – egy régi és új épületszárnyból – álló épületben működik Zsidai Baltazár nevű étterme, a hasonló nevű szálloda és a Magyar Narancs szerint itt van cégcsoportja „főhadiszállása” is. Az ingatlant 5+5 évre adták bérbe, a bérleti díj évente a jegybanki alapkamattal emelhető, de ez nem automatikus, az önkormányzat döntésétől függ.

A szerződésből kiderül: Zsidaiék itt is vállalták, hogy a lakások és egyéb helyiségek végleges kialakítását „igényeiknek megfelelően” elvégzik, ennek nyomán bérleti díjat csak a birtokba adást követő hetedik hónaptól kellett fizetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik