Közélet

Civilekért tüntetnek hétfőn a Parlament előtt

„Pikniken” mutatják be, kik azok a magyar emberek, akik bizonyítják, hogy az országnak szüksége van a civilek munkájára.

Már több mint ezren jelezték biztos részvételüket a Facebookon azon a demonstráción, amelyet a civil szervezeteket megbélyegző kormánypárti törvényjavaslat miatt szervez a Civilizáció csoport. Hétfőn 17 órától a Parlament előtt „pikniket” tartanak, amelyen bemutatják, kik azok a magyar emberek, akik civil szervezetek ügyfeleiként bizonyítják, hogy Magyarországnak szüksége van a civilek munkájára.

Összegyűjtöttük, hány embernek segítettünk egy év alatt: mennyi diáknak, tanárnak, hátrányos helyzetű tanulónak, lakhatási gondokkal küszködő családnak, menekültnek, egészségügyi, rendészeti és szociális szférában dolgozónak, önkormányzati munkatársaknak, óvónőknek, egyetemistáknak, főiskolásoknak, képzőművésznek és újságírónak

– áll a felhívásban, hozzátéve, hogy a civilek betegeket, nyugdíjasokat támogatnak, bántalmazottaknak, rászorulóknak, hajléktalanoknak adnak támaszt, jogsegélyt, menedéket, vagy épp egészségkárosító vegyszeres szennyezésnek kitett embereken segítenek.

A rendezvényen felszólal Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója, Gyurácz Annamária, az SM Betegek Csongrád Megyei Egyesületének vezetője, Szalay Krisztina rendező és Pion István slammer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik